Čilić u tri seta i u tri sata slomio Tima

ATP 28. sep 202221:15
Podeli:
Geoff Burke-USA TODAY Sports

Marin Čilić je prošao u treće kolo turnira u Tel Avivu jer je savladao Dominika Tima u tri seta, u meču koji je trajao dva sata i 44 minuta. Po setovima je bilo 6:7, 6:2 i 6:4.

Prvi set dva nekadašnja šampiona US Opena je završen u taj-brejku jer su oni imali po brejk pre toga. U taj-brejku je Marin Čilić propustio priliku kada je najpre spasao set loptu i izjednačio je tada na 6-6. Iza toga Tim dobija dva poena i tako je dobio taj-brejk 8-6.

U drugom setu se videlo da je trajanje prvog ostavilo traga na Dominiku. Ekspresno je Marin poveo 4:0 i posle toga je lako kontrolisao dešavanja na terenu pa je bilo nerešeno u setovima 1-1. Imao je Čilić u tom delu meča čak 15 vinera i samo dve neiznuđene greške.

POVEZANE VESTI

U trećem setu je odmah Hrvat imao brejk šanse, nije ih iskoristio, ali je pravu priliku dočekao na sredini seta. Tada je bilo 3:3 u gemovima i Marin je napravio brejk koji mu je trasirao put ka pobedi.

Naredni Marinov rival je bolji iz duela Van De Zandšulp – Broudi.

U ostalim mečevima dana Kresi je dobio Kordu 2-0 (6:4 i 6:4), Safiulin Ečevijera 2:0 (6:1 i 6:4), a Lestijen Manarina takođe u dva seta (7:6 i 6:4).

Komentari

Vaš komentar