Danac ljut na ATP: Bio bih 62, ovaj sistem je nepošten

ATP 17. okt. 202120:354 komentara
Podeli:
Holger Rune
Photo by Sarah Stier/Getty Images

Mladi danski teniser Holger Rune razočaran je time što ne napreduje na ATP listi dovoljno brzo, a to je posledica novog načina bodovanja koji je ustanovljen posle početka pandemeije virusa korona.

Povezane vesti:

„Ljudi, znate da sam vredan čovek i da se obično nikada ne žalim. Ove godine sam se veoma jako borio da ostvarim svoj cilj i uđem u top 100. ATP u kontinuitetu otežava situaciju meni i drugim mladim igračima, jer su imali i zamrznuti renking iz 2019. godine, što znači da se nekim igračima još računaju rezultati iz 2019, bez obzira na rezultate u 2020. i 2021. godini“, napisao je Rune na instagramu i dodao:

„Gledajući dve godine unazad, sa normalnim načinom bodovanja bio bih na 62. mestu, a ne na 124. Da li je to važno? Jeste, kada ste ambiciozni, a važno je da naporan rad bude nagrađen. Sa boljim rangom mogao bih da uđem u žreb boljih turnira i osećao bih da se taj moj rad isplatio. Sada sam umoran i ljut, jer mislim da ovaj sistem nije pošten. Volim tenis, ali moramo da se takmičimo pod jednakim uslovima“.

Rune ima 18 godina, ove sezone je osvojio tri čelendžera, a u Njujorku je debitovao u glavnom žrebu nekog od grend slem turnira, i u prvom kolu je uzeo set Novaku Đokoviću.

Komentari

Vaš komentar