Del Potro: Moja priča još nije gotova, želim na OI

ATP 11. mar. 202112:506 komentara
Podeli:
Lintao Zhang/Getty Images

Nekadašnji šampion US Opena Huan Martin del Potro ne želi još da završi karijeru, a nada se učešću na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Del Potro je tokom Mastersa u Šangaju 2018. godine slomio čašicu kolena. U međuvremenu se vratio na teren, ali se ponovo povredio. Argentinac je poslednji takmičarski meč odigrao u Kvinsu 2019. godine. Posle toga je još tri puta morao na operaciju.

„Posle svega što sam doživeo imam ambiciju da igram ponovo. Kažu mi da prestanem da patim i da uživam u životu, ali ja hoću da preokrenem situaciju“, rekao je Delpo.

povezane vesti

Argentinac se nada da bi mogao da igra na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Ovo bi mogla da bude moja godina“, rekao je 32-godišnjak.

„Olimpijske igre me motivišu. Naravno, koleno mi stvara velike probleme, ali još ne mogu da završim ovu priču. Osećam da mogu još toga da pružim, nastaviću da se trudim“.

Nekadašnji treći teniser sveta priznaje da postoje momenti u kojima sumnja u povratak.

„Nekada silno želim da se vratim, a nekada mi je teško da sve to zamislim. Ali nešto u meni me tera da se i dalje borim. Želim da završim karijeru kada osetim da treba, a ne zbog povrede“.

Istakao je Del Potro da mu je povratak Rodžera Federera velika inspiracija.

„Toliko je primera. To što je Rodžer uradio je njegova zasluga i zbog toga ga uzimam kao primer. Moj slučaj je teži, ali drago mi je što postoje pozitivni primeri“.

Komentari

Vaš komentar