Delbonis posle dva i po sata slomio Lajovića

ATP 22. apr 202117:08 > 17:104 komentara
Podeli:
Dušan Lajović
Alexander Hassenstein/Getty Images

Dušan Lajović je poražen u osmini finala turnira u Beogradu od Federika Delbonisa 2:1. Po setovima je bilo 6:3, 2:6 i 6:4.

U prvom setu je Delbonis prvi došao do brejka, poveo je 3:0, a mogao je lako i do još jednog brejka. Ipak Lajović je u četvrtom gemu spasio dve brejk prilike, da bi u sedmom gemu srpski teniser nadoknadio izgubljeni servis. Smanjio je na 4:3, ali nije overio taj brejk i odmah je izgubio servis. Posle toga je Delbonis završio set 6:3.

I u drugom setu je bilo dosta brejkova na samom početku, iz čega je Lajović izašao sa prednošću, vodio je 4:1. Do kraja seta Srbin je napravio još jedan brejk i dobio je drugi set 6:2.

Slično je i treći set bio veoma nestabilan sa aspekta servisa na obe strane. Lajović je izgubio tri uzastopna servis gema, nadoknadio samo dva brejka, pa je gubio 5:4 u momentu kada je Delbonis servirao za meč. Federiko je tada imao dosta problema da reši duel jer je propustio čak pet meč lopti i morao je jednom i da spašava brejk priliku za Ducija. Iskoristio je tešk šestu brejk šansu za 6:4 u najdužem trećem setu koji je trajao 61 minut.

Taro Danijel će biti sledeći rival Delbonisu i to zato što je izbacio sedmog nosioca Džona Milmana. Po setovima je bilo 3:6, 6:2 i 6:3.

Komentari

Vaš komentar