Đere kroz tri seta do drugog kola u Nur-Sultanu

ATP 20. sep. 202119:47 > 19:493 komentara
Podeli:
Tony O'Brien/Getty Images

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Nur-Sultanu pobedom protiv Danijela Galana Riverosa u tri seta.

Đere je u Nur-Sultanu postavljen za sedmog favorita, a posao je u prvom kolu završio za dva sata i 17 minuta u tri seta. Konačan rezultat bio je 6:4, 3:6, 6:4.

Bolje je prvi set otvorio Galan Riveros koji je odmah napravio brejk i poveo 2:0, ali je nakon toga Đere vezao četiri gema, napravio na tom putu dva brejka i na kraju, u desetom gemu spasao dve brejk lopte i osvojio prvi set.

Drugi set protekao je u znaku 108. igrača planete. Napravio je Galan Riveros dva brejka, vezao je čak pet osvojenih gemova pre nego što je Đere konačno osvojio jedan gem uz spasenu set loptu. Srpski igrač uspeo je u nastavku da vrati jedan brejk pa da dođe i do 3:5, ali je nakon toga njegov rival sigurno završio posao i uveo meč u treći set.

Treći set doneo je veliku borbu, razmenila su dva igrača sredinom ovog dela meča po dva brejka da bi u desetom gemu na servisu bio Galan Riveros koji je spasao prvu meč loptu, ali drugu nije mogao.

Đereu će u drugom kolu rival biti bolji iz meča u kome se sastaju Mark Polmans i Lorenco Muzeti.

Ranije u toku dana mesto u drugom kolu obezbedio je i Miomir Kecmanović pobedom nad Fernanodm Verdaskom. 

Mečeve iz Nur-Sultana pratite na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar