Đoković bez nominacije za ATP nagrade

ATP 4. dec. 202014:3810 komentara
Podeli:
REUTERS/Toby Melville

ATP je objavio imena kandidata za nagrade u pet kategorija za 2020. godinu. Ni u jednoj kategoriji nije ime Novaka Đokovića, najboljeg tenisera današnjice.

Kevin Andrerson, Andrej Kuznjecov, Vasek Pospišil i MIloš Raonić su kandidati za “povratnike godine”. Za zvanje “Igrača koji je najviše napredovao” konkurišu Ugo Umber, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman i Janik Siner.

povezane vesti

Švarcman je i na listi za “Stefan Edberg nagradu”, koja se dodeljuje teniseru koji je pokazao najviši nivo fer-pleja i doprineo promociji “belog sporta” Pored njega tu su I Rafael Nadal, Džon Milman i Dominik Tim.

Šansu da ponesu zvanje “Novajlija godine” imaju Karlos Alkaraz, Sebastijan Korda, Lorenco Museti, Jurij Rodionov, Emil Rusuvuori I Tijago Sejbot Wajld. Kandidata za “Trenera godine” su Žil Servara (Danil Medvedev), Huan Ignasio Čela (Dijego Švarcman), Nikolas Masu (Dominik Tim), Rikardo Pjati (Janik Siner) i Fernando Visente (Andrej Rubljov).

Glasanje je otvoreno na sajtu ATP tura i trajaće do 12. decembra. Pobednici u svim kategorijama, kao i dobitnik humanitarne nagrade “Artur Eš” biće objavljeni kasnije tokom decembra.

 

Komentari

Vaš komentar