Đoković: Kraj karijere mi nije na vidiku

ATP 25. sep 202215:2616 komentara
Podeli:
Novak Đoković
(Photo by Julian Finney/Getty Images for Laver Cup

Novak Đoković kaže da je pokušao na najbolji način da prihvati nemogućnost da ne nastupi na američkoj turneji, uključujući i US open, zbog toga što nevakcinisanim strancima nije dozvoljen ulazak u SAD.

Pročitajte i:

„Čovek sam koji snažno veruje da se sve dešava s razlogom. Na nama je da li ćemo da gledamo čašu kao polupunu ili polupraznu, a ja se trudim da budem pozitivan u životu. Kad već nisam mogao da idem u SAD, trudio sam se da na vredan način iskoristim to vreme – bio sam s porodicom, provodio vreme s nekim ljudima s kojima inače ne stižem“, rekao je Novak i dodao:

„Kada je reč o tenisu, dobio sam više vremena da radim na nekim detaljima u vezi s igrom, tehničkim i taktičkim. Moram da kažem da se nisam baš osećao komforno kada sam trenirao i vežbao poene, samo da ne bih dobio povoljne vesti u vezi s odlaskom u SAD. Morao sam konstantno da prilagođavam program treninga, a sportisti je jako važno da to zna tačno – kada je trening, kada je oporavak itd, ali iskoristio sam vremena pravi način“.

Action Images via Reuters/Andrew Boyers

Novak kaže da je provodio vreme i u svom teniskom centru u Beogradu.

„Time sam se dosta bavio, a i u ovoj fazi karijere, ne želim da trčim s turnira na turnir, već sa koncentrišem na ono najvažnije. Želim da očuvam telo i da imam dugu karijeru – nemam na umu godine, da li je to još jedna ili deset, koliko god. Telo me služi i ne vidim kraj svoje karijere na horizontu. Želim da nastavim dokle god se osećam dobro i dokle god mogu da se takmičim sa mlađima, da budem jedan od kandidata za slem titule“.

Đoković naredne nedelje igra u Tel Avivu, a zatim i u Astani.

„To mi isto donosi dobar osećaj i uzbuđenje, da vidim mesta koja ranije nisam. Uvek imam manje-više isti raspored, biće lepo posetiti nova mesta“, zaključuje Novak.

Komentari

Vaš komentar