Đoković: Povreda? Nije ništa ozbiljno

ATP 7. jan 202313:139 komentara
Sarah Reed/Getty Images

Uspeo je Novak Đoković da se 131. put u karijeri plasira u finale na ATP turu. Za titulu će u nedelju od 8.30 igrati protiv Amerikanca Sebastijana Korde uz direktan prenos na Sport klubu 1.

Posle trijumfa nad Danilom Medvedevom 6:3, 6:4 prvo je čestitao Božić svima koji slave.

„Srećan Božić i hvala što ste došli“, rekao je na srpskom, a onda nastavio „Hvala ne samo srpskoj zajednici već svima koji su došli i ispunili tribine“.

povezane vesti

Navijači srpskog asa bili su zabrinuti kada je povredio zadnju ložu u sedmom gemu prvog seta.

„Nije ništa ozbiiljno. Da jeste ne bih mogao da nastavim. Uzeo sam medicinski tajm aut, dobio lekove i vratio se na teren. Najvažnije je bilo da mu ne dozvolim da napravi brejk u tom periodu. To je bio ključ. Što je meč odmicao zadnja loža je bila sve više zagrejana i manje me bolelo. Nadam se da će za finale biti sve OK“, istakao je Srbin.

Jedan od odlučujućih trenutaka u meču bio je kada je na brejk loptu pri rezultatu 4:3 u drugom setu, odservirao as od 200 kilometara na čas.

„Sa Danilom nikada nije lako. Uvek morate da menjate brzinu, da miksujete servise, da ga naterate da se ne oseća komforno. Na ovom terenu koji je brz, teško je igrati protiv njega. Rizikovao sam, u tom trenutku je to prošlo, ne znači da će uvek“, zaključio je Đoković.

Komentari

Vaš komentar