„Dosadno je… Rafa i Novak su fenomenalni, ali predvidivi“

ATP 28. sep 20220:027 komentara
Podeli:
Julian Finney/Getty Images for Laver Cup

Osvajač Rolan Garosa 1983. i bivši treći reket sveta Janik Noa rekao je da ne voli moderan tenis, uporedio je nekadašnje i sadašnje asove, uz napomenu da je Rodžer Federer neponovljiv.

Povezane vesti

„Da li će neko moći da zameni Federera? Ne, niko nije zamenio Lejvera ili Mekenroa. Neko će doneti nešto novo. Ljudi su skloni da komentarišu sport gledajući samo rezultate. Ne shvataju da je ključna komponenta spektakla i drame. Tehnički i atletski elementi su sekundarni. Kad je Rodžer igrao, znao si da će se nešto dogoditi. Doći će neko drugi, ali biće drugačije. Sviđalo mi se kad je izlazio na mrežu jer je to skraćivalo poene. Morate da bacite svoje karte na sto bez da ih predugo držite u ruci,“ istakao je Noa i nastavio:

„Šta mi se svidelo kod Mekenroa? Njegov bekhend i njegov forhend? Ne, njegova ličnost. Mekenro danas ne bi završio meč. Isto važi i za Nastasea. Koliko je dece počelo da igra tenis zahvaljujući Nastaseu? Mnogo jer je bilo urnebesno. Sada je sve dosadno. Nemojte pogrešno da me shvatite, Nadal i Đoković su fenomenalni, ali predvidivi. Kakav je Zverevov glas? Ne znam, nikad čuo. Voleo bih da svuda ima mikrofona da ti igrači mogu da se izraze. Voleo bih da se smeju, vrište, šale, plaču… Videti Federera i Nadala kako plaču ruku pod ruku je nešto najbolje jer izražavaju svoju ljudskost.“

Federer, Nadal, Đoković
Reuters/Peter van den Berg-USA TODAY Sports

Francus poreklom iz Kameruna ističe da mnogo vremena provodi u zemlji svog oca gde ima i sportski centar, a pravila u modernom tenisu mu se ne sviđaju.

„Sponzori postavljaju pravila. Organizatori u Sjedinjenim Državam odlučili su da psovanje više ne sme da se koristiti jer deca mogu da čuju. Igrači sada imaju toliko obaveza – pravilo 25 sekundi, moraš sam da uzmeš peškir, ne možeš da razgovaraš sa majkom koja je na tribinama. A ako neko pokuša slobodno da izrazi svoje misli, dobija kazneni poen. Pravila su potrebna, ali ih je previše i prestroga su. I sva sa jednom porukom: ‘To ne možeš'“, rekao je.

Šezdesetdvogodišnji Noa poslednji je Francuz koji je osvojio Gren slem titulu u pojedinačnoj konkurenciji.

 

Komentari

Vaš komentar