Džumhur: Rekao sam da bih sudiju udario, a ne ubio!

ATP 15. mar. 202117:42 > 18:098 komentara
Podeli:
Elsa/Getty Images

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur osvrnuo se na kvalifikacioni duel za turnir u Akapulku protiv Botika van de Sanšulpa, koji je napustio pre njegovog kraja posle rasprave sa glavnim sudijom i istakao da su mediji preneli netačne informacije, te da nikome nije pretio smrću.

Ne znam otkud portalima to da sam ja rekao kako ću nekoga ubiti. Ja sam supervizoru rekao samo da imam potrebu da udarim glavnog sudiju zbog onoga što mi je uradio. Supervizor mi je rekao da to ne bi bila dobra ideja, da mogu sebi napraviti štetu. Ja sam mu odgovorio da mene ništa ne zanima, zbog celokupne nervoze, ali sam se ipak smirio i napustio teren. Nikome nisam pretio da ću ga ubiti, niti dao povod za tako nešto. Postoji video zapis svega, tako da ne znam ko je uspeo da izvuče tako nešto„, istakao je Džumhur.

Povezane vesti

Meč je prekinut pred kraj prvog seta, kada je Holanđanin vodio sa 6:5, pošto Džumhur nije želeo da nastavi dalje. Organizatori su saopštili da je igrač iz BiH diskvalifikovan, ali sada smo dobili i njegovu verziju.

Vrlo bitno je reći da ja nisam diskvalifikovan sa meča, samovoljno sam napustio teren. Jednostavno nisam mogao da podnesem da se neko ponaša jako loše i bezobrazno prema meni, da može da radi šta god poželi. Tu mislim na glavnog sudiju, koji je direktno uticao na rezultat meča svojim lošim odlukama. Okidač je bila sporna lopta na 5:5 i djus. Sve je bilo čisto, ali on nije reagovao, i ja sam izgubio taj servis gem„.

 

Usledilo je i dodatno pojašnjenje celokupne situacije:

Na pauzi sam sudiji rekao da imam pravo da ga tužim jer je direktno uticao na rezultat i moj poraz. On je meni za to dao opomenu. Ne znam otkud pravo nekome da mi daje opomenu za takve stvari… Kada sam ustao i krenuo da igram, već jako revoltiran, na 6:5 sam dobio poen. Ne znam šta sam prokomentarisao i on mi je na to kazao ‘dosta!’. U tom momentu sam mu odgovorio da nije dosta i da ću ja reći kada je dosta. Tada sam dobio drugu opomenu, kazneni poen, i više nisam osetio potrebu da nastavim da igram dalje. U mojoj je glavi sve bilo nepravedno, nisam mogao da se iskontrolišem. Bio sam izuzetno nervozan zbog svega. Ponavljam, svojevoljno sam napustio teren. Nisam diskvalifikovan„.

Za kraj, još jedan osvrt.

Žao mi je što se nisam suzdržao i nastavio meč, što sam dopustio da neko ovoliko utiče na mene i učini me toliko nervoznim. Zbog porodice mi je žao što nisam pokazao da sam jači od toga, ali da sam bio oštećen i da mi je učinjena nepravda – iza toga stojim„, poručio je 28-godišnjak.

Džumhur je trenutno 125. teniser sveta. Ove godine učestvovao je u glavnom žrebu Australijan Opena, gde je izgubio u prvom kolu.

 

Komentari

Vaš komentar