Endi Mari bolji od šampiona Vimbldona

ATP 13. jul 202222:16 > 23:371 komentar
Podeli:
AP Photo/Steven Senne

Britanac Endi Mari je bio bolji od Maksa Pursela 2:1 u drugom kolu ATP turnira u Njuportu u Sjedinjenim Državama. Osim Marija u sredu su pobede ostvarili Bublik, Kresi, Dakvort, Izner i Bonzi.

Endi je tako savladao 202. igrača sveta, ali igrača koji je pre samo nekoliko dana ostvario možda i najveći uspeh u karijeri. Australijanac Maks Pursel je postao u subotu šampion Vimbldona u dublu, a sada je u singlu već ispao u Njuportu.

On je međutim bio bolji u prvom setu koji je trajao skoro sat. Slavio je 6:4, da bi preostala dva Endi dobio veoma ubedljivo. Bilo je 6:2 i 6:1.

U narednom kolu Endi ide na Aleksandra Bublika koji je u tri seta dobio Džeka Soka. Bilo je 6:3, 3:6 i 6:2. dalje je prošao i Maksim Kresi koji je dobio Mičela Krugera 6:3 i 6:4, a u četvrtfinalu on će se sastati sa Semom Džonsonom kome je meč predao Jirži Veseli.

Džejms Dakvort je u tri seta dobio Kventina Halisa, dok je Benjamin Bonzi slavio protiv Jubanksa 2:0. Džon Izner je bio bolji od Petra Gojovčika u dva seta 6:3 i 7:6.

Komentari

Vaš komentar