Feliks: Jedan od najboljih mečeva, treba ovo da ponavljam

ATP 25. sep 202218:14
Podeli:
Feliks Ože-Alijasim
Photo by Clive Brunskill/Getty Images for Laver Cup

Mladi kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim bio je presrećan posle pobede nad Novakom Đokovićem 6:3, 7:6 (7-3) na Lejver kupu.

„Ovo je bilo fantastično, možda i najbolji meč u karijeri dosad. Bio sam u duelima protiv velikih šampiona blizu pobede i zbog toga sam zadovoljan što sam uspeo da slavim sada. Osećaću se još bolje ako i tim slavi“, rekao je Ože-Alijasim i dodao:

„Novak i Rafa su igrali izvanredno i ove godine. Mi mlađi kucamo na vrata velikih trofeja, mislim da je to normalan proces smene generacija“.

Pročitajte i:

Nedavno je u Dejvis kupu Ože-Alijasim pobedio i Alkaraza, i kaže da veruje da može da pobeđuje protiv najvećih.

„Promašio sam nekoliko forhenda kada je vratio brejk, ali ostao sam pozitivan. Imao sam nekoliko gustih mečeva sa najboljima, počev od Medvedeva u Australiji, sada sam želeo da se takav scenario ne ponovi, ili da ga bar nateram da zaradi svojski taj preokret. U taj brejku mu ništa nisam poklonio, bio sam koncentrisan. Dve velike pobede – nad Alkarazom i Đokovićem – to mi mnogo znači za samopouzdanje, a moram i da vidim kako sam tačno došao do tih pobeda, da vidim koja je moja snaga, kako bih mogao to da ponovim. Moram da budem konstantan“, zaključuje 22-godišnji Kanađanin.

Komentari

Vaš komentar