Filip derbi pripao Krajinoviću

ATP 14. jul 202115:03 > 15:041 komentar
Filip Krajinović
Imago Sports

Filip Krajinović je savladao svog imenjaka Kolšrajbera u meču drugog kola ATP turnira u Hamburgu 2:1. Po setovima je bilo 7:5, 4:6 i 6:3.

U prvom setu ovog duela su oba tenisera dobro kontrolisala svoj servis. Prve brejk šanse je Filip Krajinović imao kad je vodio 3:2, ali je Kolšrajber spasio te situacije. Ipak Nemac je poklekao u odlučujućem momentu prvog seta u 12. gemu kada je bilo 6:5 za Fiću. Tada je srpski igrač iskoristio drugu brejk šansu i set loptu i na kraju je bilo 7:5.

U drugom setu je Krajinović izgubio fokus pred kraj tog dela igre. U devetom gemu pri rezultatu 4:4 Kolšrajber koristi treću brejk šansu. Bile su to uzastopne brejk lopte za Nemca, a na kraju je iskoristio treću.

Krajinović odlučujući set počinje mnogo bolje, napravio je dva brejka i vodio 5:1 kada je na svom servis gemu imao tri meč lopte. Ni jednu nije iskoristio i umesto toga je Kolšrajber napravio brejk. Malo se još Fića namučio ali je ipak stigao do još jednog gema i pobede 6:3 u trećem setu. Protivnik u četvrtfinalu će mu biti Kepfed ili prvi nosilac Cicipas.

Komentari

Vaš komentar