Filipusis je dodao servis i volej

ATP 31. jan 202312:362 komentara
Cameron Spencer/Getty Images

Iako razočaran posle neuspeha u finalu Australijskog opena, Stefanos Cicipas će brzo podići glavu. Jer odigrao je drugi meč za pehare na gren slemovima, opet mu je, kao na Rolan Garosu, pripao utešni, a uteha je i da je izgubio od najboljeg svih vremena.

Važno je i da je Grk pokazao veliki napredak u igri, da je njegov tenis još raznovrsniji i zreliji. Za to sigurno mnogo može da zahvali i Marku Fillipusisu, bivšem finalisti Vimbldona i Ju-Es opena.

povezane vesti

Otkako je ovaj Australijanac topovskog servisa – zvali su ga „Skad“, po američkim raketama – ušao u njegov stručni štab, Cicipas igra sve bolje.

– Servis i volej – odgovorio je Stefanos u Melburnu na pitanje u čemu je Filipusis doprineo njegovom tenisu, a onda dodao u šali.- Mada ja to gotovo nikada ne igram.

U odnosu na prošlu sezonu treći teniser sveta znatno bolje servira, a i popravio je izbor udaraca. Međutim, on tvrdi da Australijanac grčkih korena ima još jednu ulogu koja se ne odnosi ni na tehniku ni na taktiku.

– Razlog zbog koga je Mark sa mnom je pre svega u činjenici da donosi mnogo pozitivnih vibracija. Otkako je stigao, nije bilo nikakvog sukoba. Odlično se razumemo i nikada nemamo nikakav nesporazum ni konflikt. Uživam u njegovom društvu i fanastično je imati pored sebe nekoga ko me tako dobro razume.

Ali ni to nije sve. Poznati su temperamentni sukobi Stefanosa sa svojim ocem Apostolosom, koji mu je ujedno trener. I tu sada uskače Filipusis.

– Mark savetuje mene, ali i mog oca tako da obojica stičemo iskustvo. Zaista sam uživao prošle godine u njegovom prusustvu.

Iako je izgubio duel sa Novakom koji je mogao da mu donese i broj 1, Cicipas ne gubi nadu.

– I dalje mi je cilj da postanem prvi na svetu. Bio sam prvi na juniorskoj listi, sada hoću da budem prvi i na profesionalnoj. Ne postoji nijedan razlog da posle ovog poraza bude obeshrabren.

Na pitanje da uporedi melburnško i parisko finale, kaže:

– Ono je bilo više razočaravajuće, jer sam vodio sa 2:0.

Komentari

Vaš komentar