Fonjini dva i po sata lomio Bedenea, ispao Švarcman

ATP 19. jul 202216:24
BB220717CB036 via Guliver image

Fabio Fonjini je dobio Aljaža Bedenea 2:1 u šesnaestini finala ATP turnira u Hamburgu. Po setovima je bilo 6:3, 3:6 i 7:6. Sa turnira je ispao treći nosilac Dijego Švarcman.

Slovenac koji ima zaštićeni renking nije mogao da ostane u prvom setu kog je Fonjini dobio 6:3 za 42 minuta. Ipak ubrzo je Aljaž izjednačio u setovima jer je u drugom slavio 6:3 i to za nešto više od pola sata. U trećem setu je jedino Bedene imao brejk prilike i to njih pet u prvom gemu. Iza toga su serveri bili izuzetno sigurno pa se igrao taj-brejk. U njemu je Fabio slomio otpor Slovenca 7:5.

Dijego Švarcman je takođe igrao dva i po sata ali je u dva seta ispao od Emila Rusuvuorija. Bilo je 7:5 i 6:4 za Finca koji je tako izbacio trećeg nosioca. Holger Rune je ispao od Talona Grikspora 7:6 i 7:5, dok je Pablo Karenjo Busta imao najmanje problema u utorak. Dobio je Italijana Nardija 6:2 i 6:1.

U osmini finala Fonjini igra sa Hačanovim, Karenjo Busta sa Molčanom, a Grikspor sa Bornom Ćorićem koji je u prvom meču dana eliminisao Lasla Đerea. Emil Rusuvuori ima za rivala Lorenca Muzetija.

Komentari

Vaš komentar