Indijan Vels pod upitnikom i za 2021. godinu

ATP 7. dec. 202010:442 komentara
Podeli:
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Indijan Vels mogao bi da bude otkazan drugu godinu zaredom. Takmičenje u kalifornijskoj pustinji ponovo će najverovatnije biti žrtva pandemije koronavirusa. I tokom 2020. godine, turnir u Indijan Velsu je prvi otkazan.

Okrug Riversajd u kojem se nalazi Indijan Vels je jedan od najugroženijih u Kaliforniji. Samo u subotu bilo je prijavljeno 1148 novih slučajeva zaraze, a umrlo je 15 osoba. Organizatori su još ranije najavili da ukoliko se turnir bude održao, svi učesnici će morati da budu u karantinu najmanje dve nedelje po dolasku u Kaliforniju, dok bi kapacitet tribina bio popunjen samo 25 posto.

povezane vesti

Iako još nije napravljen zvaničan kalendar ATP i WTA za sledeću godinu, Indijan Vels, koji mnogi zovu i peti Gren slem, trebalo je da se održi početkom marta, dve nedelje posle Australian opena, čiji je start pomeren za 8. februar. Međutim, najnoviji razvoj situacije pokazuje da je otkazivanje gotovo neminovno.

Ako takmičenje i zvanično bude otkazano to bi mogao da bude plus za manje turnire, kao što su Roterdam ili takmičenja na šljaci u Južnoj Americi.

Još uvek nije poznato gde će početi nova teniska sezona. Što se tiče WTA to će najverovatnije biti u Dubaiju, dok bi muškarci uvertiru za Australiju mogli da imaju u Dohi, gde se turnir po tradiciji održava u prvoj nedelji Nove godine.

 

Komentari

Vaš komentar