Istraga protiv Zvereva: ATP reagovao na navode o nasilju

ATP 4. okt. 202114:505 komentara
Podeli:
AP Photo/Elise Amendola

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) pokrenula je internu istragu protiv Aleksandra Zvereva, zbog navoda njegove bivše devojke Olge Šaripove da ju je fizički i psihiči maltretirao.

Iz ATP navode da je usvojen Nezavisni izveštaj o zaštiti, posle čega je pokrenut postupak protiv nemačkog tenisera.

Saopšteno je da je u toku interna istraga u vezi sa izajavama Olge Šaripove, koja je optužila nemačkog tenisera za psihičko i fizičko nasilje.

povezane vesti

„Optužbe protiv Aleksandra Zvereva su ozbiljne i naša je odgovornost da se njima bavimo. Nadamo se da će nam istraga pomoći da utvrdimo činjenice i preduzmemo odgovarajuće radnje. ATP u potpunosti osuđuje svaki oblik nasilja ili zlostavljanja i istražiće te navode. Verujemo da Zverev podržava našu istragu i svesni smo da je negirao optužbe. Takođe ćemo pratiti dalji razvoj događaja na sudovima u Nemačkoj“, rekao je Masimo Kalveli, izvršni direktor ATP.

Kada je o Nezavisnom izveštaju o bezbednosti reč, on je delo nekadašnjeg inspektora Krisa Smarta i njegovih saradnika. U njemu se navodi niz preporuka kako zaštititi sve one koji učestvuju u aktivnostima ATP. On se odnosi na prevenciju, prijavljivanje i istragu zlostavljanja, disciplinske mere, bezbednost događaja, treninga, razmenu informacija i saradnju sa drugim telima u profesionalnom tenisu.

ATP će pregledati preporuke kako bi razvio strategiju zaštite koja bi se odnosila na sva pitanja u vezi sa zlostavljanjem, uključujući i nasilje u porodici.

„Kao organizacija prepoznajemo potrebu da učinimo više kako bi se svi koji se bave profesionalnim tenisom osećali sigurno i zaštićeno. Preporuke će nam pomoći da svemu pristupimo na pravi način“, dodao je Kalveli.

Komentari

Vaš komentar