Ivanišević optimista: Za Novaka je samo nebo granica

ATP 19. mar 202111:105 komentara
Novak Đoković i Goran Ivanišević
REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake

Za Novaka Đokovića samo je nebo granica kada je reč o postavljanju novih rekorda u tenisu, smatra njegov trener Goran Ivanišević.

Srbin je 8. marta oborio rekord Rodžera Federera po broju sedmica na prvom mestu ATP liste. Tada je počeo 311. nedelju vladavine, sada već na kontu ima 312, a izvesno je da će dodatno popraviti taj učinak.

povezane vesti

Apsolutni rekord po broju sedmica na prvom mestu rang liste drži Štefi Graf. Nemica je dominirala ženskim teniskom krajem osamdesetih i devedesetih godina 20. veka, a ukupno je titulu ‘najbolje na svetu’ nosila 377 nedelja.

„Pre devet ili deset godina niko nije verovao da će ovo da se dogodi, svi su pričali o Rodžeru. Ali sada je Novak uspeo da obori rekord. Nije gotovo. Imaće još sedmica. Pričali smo o Štefi Graf… Sada se čini da je to nemoguće, ali sa Novakom je sve moguće“, rekao je Ivanišević.

Na pitanje koliko će se Novak još zadržati na prvom mestu, hrvatski stručnjak je odgovorio:

„Ne znam. Zavisi od njega. Ako je zdrav, ako razmišlja kao što je tokom Australijan Opena činio, ako zna šta želi, samo je nebo granica. Već sam spomenio Štefi Graf… Sve je sada moguće. Najvažnije je da je zdrav. Videćemo šta će biti“.

Naredni turnir na kome bi Đoković trebalo da učestvuje je masters u Majamiju.

Komentari

Vaš komentar