Torinski dan: Koletova magija, Rud pravi, Italijani i klopa

ATP 19. nov. 202117:31 > 19:262 komentara
Podeli:
Sportklub

Tražio je i tražio Kole prihvatljiv kadar napolju za naše uključenje u studio, i naravno da ga je našao kad sam ponosno obukao košulju koju mi je moj tast Ljubiša nedavno kupio za rođendan.

„Ne spominji to u lajvu“, rekao sam Višku, što kada se naša komunikacija dekodira znači da će to biti spomenuto unutar prvih pet minuta uključenja. I bi tako, naravno, pa smo se fino ismejali, dok je Kole pravio novi niz naših fotošopiranih slika – sa dinosaurusom u pozadini, npr, evo pogledajte sami:

Prethodno smo kviz uradili u kolima – sada su mi dohakali, za razliku od prethodnog puta (ko nije gledao, može OVDE), ali sam pronašao način za momentalnu kontru. U svakom slučaju, retko kad nam je dosadno, i drago mi je da to prepoznajete, da se smejete i za..bavate sa nama.

Iz Torina:

Došli smo do presa, sređivao sam tekstiće za sledeći dan, a u međuvremenu smo se dogovorili da pozovemo nekog gosta u sledeće uključenje, da ne drvimo mi uvek. Izbor je pao na kolegu Janika Šnajdera, koji temeljno i dugo prati karijeru Aleksandera Zvereva. Sada smo bili i unutra, košulja je zablistala u punom sjaju, a Janik se odlično snašao i dao nam vredne informacije pred okršaj Đokovića i Zvereva (više o tome u subotu ujutru na sajtu).

Neretko nam se u Torinu dešavalo da ručamo tek oko sedam, ali sada smo otišli malo pre početka meča Rubljov – Rud.

U menzi za novinare su svaki dan druga pravila i novo iznenađenje – plaća se puna cena, ima popust, ne plaća se ako poručiš samo jedno jelo itd. Profunkcionisaće to do sledeće godine, siguran sam, a sada su Italijani, uprkos toj dezorganizaciji, beskrajno simpatični – danas su nas uz ručak častili pivom, a tip na ulazu se iskreno smorio kada nam je stoti put tražio zeleni sertifikat. „Excusa, otišlo mi pamćenje“.

Pravila se menjaju, ali jelovnik vrlo retko – paste su prosečne, pogotovo uzevši u obzir naša očekivanja od Italije u tom smislu, a od mesa je najčešće za ručak neki ražnjić. Za desert su skoro svaki dan profiterole – potpuno su okupane u čokoladi i mnogo ukusne, ali ih po povratku u Beograd sigurno neću jesti neko vreme.

I Janik je ručao s nama, čuli smo nekoliko neverovatnih priča o Zverevu, pri tom je nemački kolega vrlo demonstrativan kada ih prepričava i naterao nas je u smeh nekoliko puta. Bilo je sve off the record, ne smem da vam prepričam, to možda ako naletite na mene u nekoj kafani, pa krenemo jako, ko zna…

Kasper Rud
Photo by Julian Finney/Getty Images

Odneo sam Gou ručak dok je radio prenos meča Rubljov – Rud i potom se smestio u prvom redu ispod komentatorskih kabina, tj. u golubarniku. Kada se fotografiše, deluje kao da se ništa ne vidi, a zapravo je pregled igre savršen, pošto je u tenisu najvažnije da je čovek pozicioniran iza leđa nekom od igrača.

Kasper Rud je najprijatnije iznenađenje u poslednjih nekoliko meseci, a to bih napisao i da je izgubio taj brejk trećeg seta od Rubljova. Prognozirao sam pobedu Rusa u tri seta, malo je nedostajalo da tako bude, ali Rud je na svaki izazov odgovorio – recimo, jedan-dva kombinacijom na brejk lopti sa težinom meč lopte u završnici trećeg seta.

Snažan prvi servis i ranjiv drugi, forhend kao ubojito oružje i slabiji bekhend – Rubljov i Rud su kao u ogledalu, pogotovo na betonu na kojem je Norvežanin izravnao forhend. Prvi servis je mnogo poboljšao, generiše brzine više od 200 km/č u kontinuitetu, a ne stidi se ni da ponekad iznenadi izlaskom na mrežu.

Namučio je Đokovića u prvom setu, a onda dvaput preokrenuo posle vrlo loše odigranih prvih setova – protiv Norija i sada protiv Rubljova, definitivno je 22-godišnji Rud pokazao da nije zalutao u Torino. I u drugom i u trećem setu je sada zaostajao po brejk, ali nijednom nije delovao mentalno van meča. Jedino mi je na kraju bilo žao jedne verne navijačice Rusa, koja je sa licem u šakama tugovala posle meča…

Na povratku u pres, dočekao me je prilagođeni raspored treninga – izgleda da neću moći da pratim Đokovića jer sam i sâm na terenu:

Veliki pozdrav iz Torina, evo vloga iz grada ako niste videli:

Komentari

Vaš komentar