Ja sam mali Đoković

ATP 25. dec 202211:155 komentara
AP Photo/Antonio Calanni

Novak Đoković neće skoro u penziju, ali i ne mora da brine da li će imati naslednika na terenu. Mateo Arnaldi, 21-godišnji Italijan, inače 134. na svetu, već je sebe proglasio za pretendenta na ovu poziciju.

– Ja sam mali Đoković – istakao je Arnaldi u intervjuu za jedan italijanski list.- Više puta sam se uverio da su naše igre veoma slične.

Momak iz San Rema, gde je Nole na početku karijere osvojio jedan važan čelindžer, ističe da ne priča u prazno.

– Već sam trenirao sa Đokovićem – ne krije oduševljenje što je imao priliku da deli teren sa svojim idolom.- Bilo je to proletos za vreme mastersa u Rimu. Ja sam ga čak i zagrevao pre jednog meča.

Iako još nije debitovao u prvih 100, Italijan iza sebe ima sjajnu sezonu. Trećeg januara je bio 363, niko za njega nije bio ni čuo, a pre mesec dana je igrao na Mastersu sledeće generacije u Milanu.

Arnaldi ističe sličnosti između njegove igre i 21-strukog gren slem šampiona.

– Obojica smo kontraši, a i ja često pravim špage tokom poena. I ja najbolje igram na betonu, a i sve sam bolji u dvoranama, iako su moji najbolji rezultati do sada bili na šljaci. Ju-Es open i Australijski open su turniri na kojima sanjam velike uspehe. Verujte mi, ja sam mali Đoković.

Kaže da je posle treninga sa Novakom bio još impresioniraniji njegovom igrom.

– Đoković ima čistije udarce od bilo kog tenisera sa kojim sam igrao ili trenirao. Takođe, fantastičan je strateg, sjajno oduzima vreme protivnicima sprečavajući ih tako da oni pruže svoj najbolji tenis. Zato protiv njega ne možete da ostvarite svoje zamisli. Njegove lopte su ravne, čak i na šljaci.

Kaže i da je trenirajući sa Novakom shvatio u čemu je razlika između najboljih i ostalih.

– Prvo sam igrao protiv Marina Čilića a onda sam sparingovao sa Đokovićem. Razlika između njih je neverovatna. Nije samo u nivou njihovog tenisa, nego kako reaguju u najvažnijim momentima.

Komentari

Vaš komentar