„Kako Novak smešta loptu, upija brzinu… Volim ga“

ATP 23. okt. 202112:012 komentara
Podeli:
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Ove godine se mnogo govori o Džensonu Bruksbiju, talentovanom američkom teniseru, a njegov trener Džozef Gilbert ističe da mu se dopadaju šabloni u igri Novaka Đokovića.

Na US openu je Bruksbi došao do četvrtog kola i uzeo je prvi set Đokoviću, koji je potom preokrenuo.

Povezane vesti:

„Dženson zna koliko ja volim Đokovića. Mislim da je Đoković ako ne najveći, a ono među trojicom najvećih u istoriji. Mnogo mi se dopadaju Novakova igra, njegov stil i šabloni u igri. Gledao sam ga mnogo, a pred taj meč smo imali plan – u prvom setu je Dženson pogađao sve, a Đoković je tek bio u trećoj brzini. Novak je potom ubrzao, ušao u četvrtu-petu brzinu tokom onih dugih gemova u drugom setu, a tada je Džensonu motor pukao“, plastično objašnjava Gilbert i dodaje:

„Gledali smo taj meč i shvatili da moramo da budemo fizički jači, mada niko nije rekao da je Bruskbi pre tog meča igrao pet setova (sa Fricom) i četiri seta u meču pre toga. Bio je to njegov prvi grend slem na kojem se probio. Energija, adrenalin, logično da je bio i mentalno iscrpljen. Posle toga smo uzeli odmor dve nedelje“.

Pri izgradnji Bruskbijeve igre, Gilbert ističe da je analizirao i Federera i Nadala i Đokovića.

„Pokušavao sam da uzmem stvari od sve trojice, one stvari koje su uspešno radili u kontinuitetu. Ipak, definitivno sam shvatio da Dženson neće biti kao Rafa, nije toliko fizički intenzivan, niti ima lakoću s kojom igra Federer. Đokovićevi šabloni su zanimljivi, način na koji smešta loptu, kako upija brzinu lopte protivnika, drop šot… Pred njihov meč sam znao da će biti mnogo drop šotova jer obojica igraju s mnogo osećaja“, zaključuje Gilbert.

Bruksbi je trenutno u polufinalu turnira iz serije 250 u Antverpenu. Amerikanac uskoro puni 21 godinu i 70. je na ATP listi.

Komentari

Vaš komentar