Kirjos: Đoković je naš Lebron, mora da bude primer ostalima

ATP 26. jan. 202110:00 > 10:0238 komentara
Podeli:
Mike Owen/Getty Images

Australijski teniser Nik Kirjos ponovo je komentarisao Novaka Đokovića, istakavši da Srbin mora da se ponaša odgovorno jer je primer ostalim igračima.

Kirjos je više puta javno prozivao najboljeg igrača sveta, pogotovo posle Adrija Tura.

„Mislim da je važno pozivati igrače na odgovornost, pogotovo kada je reč o nekome ko je lider našeg sporta“, rekao je Kirjos.

Povezane vesti

„Đoković je tehnički naš Lebron Džejms, mora da bude primer svim ostalim teniserima. Jednostavno, nije bilo pravo vreme za ono što je radio tokom pandemije. Svi pravimo greške, ali treba za njih i da odgovaramo. Moramo da budemo odgovorni. Mi smo kolege, takmičimo se jedni s drugima u istom sportu, a niko drugi ga nije prozvao“.

Teniska sezona nastavlja se 1. februara turnirima u Melburnu, a igrači se trenutno nalaze u karantinu. Zbog zdravstvenih protokola 72 tenisera i teniserki nije imalo pravo da trenira zbog kontakta sa osobama zaraženim koronavirusom.

„Zdravlje i bezbednost su na prvom mestu. Na kraju krajeva, reč je samo o tenisu, ne bi trebalo da narušavamo protokle zbog jednog turnira. Igrači su znali šta ih čeka kada su pristali da dođu. Niko nema razloga da se žali“, dodao je Nik.

Australijan Open počinje 8. februara.

Komentari

Vaš komentar