Kolege o Delpu: Nije bio samo snažan, već i inteligentan

ATP 9. feb. 202211:44
Podeli:
Huan Martin del Potro
Photo by Marcelo Endelli/Getty Images

Huan Martin del Potro verovatno je odigrao poslednji meč u karijeri u utorak u Buenos Ajresu, a ATP je snimio video u kojoj četvorica kolega govore o zaostavštini 33-godišnjeg Argentinca.

Del Potro je izgubio od Federika Delbonisa sa 6:1, 6:3 u emotivnom meču u kojem je pri kraju i zaplakao.

Delpov oproštaj:

Stefanos Cicipas: Iskreno, on je moj omiljeni igrač svih vremena, posle Federera. Odrastao sam gledajući ga, voleo sam njegov stil igre i njegovu igru generalno. Smatram da je mnogo toga ostavio tenisu i tužno je videti šta se desilo. Sećaću se kao nekoga ko je uticao na moju karijeru kada sam bio dete.

Endi Mari: Znamo svi da se mučio već dugo, znam kako je biti u toj poziciji, kada ti ponestaje opcija i stvari koje možeš da rehabilituješ. Tužno je, zato što je imao mnogo problema tokom karijere.

Uvek se nadmetao sa najboljim igračima i uvek je bio vrlo opasan. Imao je snagu koju je malo momaka na Turu ikada imalo. Bio je i veoma inteligentan igrač, o čemu se ne govori toliko zbog njegove snage – kada se mučio sa ručnim zglobom, adaptirao se igrajući slajs, i još je bio kompetitivan sa najboljima.

Žo-Vilfred Conga: Ostaviće veliko nasleđe u Južnoj Americi. Uradio je mnogo za tenis, ne samo u Južnoj Americi, već i van nje. Bio je jedan od igrača koji je bio u stanju da pobeđuje Veliku četvorku.

Davao je mnogo zadovoljstva navijačima, bio je poseban igrač, drugačiji. Nadam se da će se oporaviti i da će moći da radi mnoge stvari van terena.

Hubert Hurkač: Imao sam priliku da treniram s njim jednom-dvaput. Njegov forhend – neverovatno je kako je udarao loptu. Teško je vratiti se posle tolikih povreda, verovatno mu je bilo teško i mentalno.

Tokom bogate karijere, Del Potro je osvojio US open 2009. godine, na istom turniru igrao i finale 2018. godine, bio je treći teniser sveta i ukupno je osvojio 22 titule. Osvojio je i srebrnu olimpijsku medalju 2016. godine.

Komentari

Vaš komentar