Novak ili Danil, u finalu čeka Korda

Sarah Reed/Getty Images

Novak Đoković i Danil Medvedev igraju u polufinalu turnira u Adelajdu. Ovo je njihov 13. međusobni duel. Srpski as vodi 8:4 u međusobnom skoru. Pobednika u finalu čeka Sebastijan Korda.

Amerikancu je meč predao Japanac Nišioka u trenutku kada je Korda vodio 7:6 (7:5), 1:0. U prvom setu više šansi da ga reši u svoju korist je imao Nišioka. U drugom gemu je propustio dve brejk lopte, a onda i set loptu na servis rivala pri rezultatu 6:5.

povezane vesti

Kada se ušlo u taj brejk, Korda je sve vreme imao blagu prednost. Odlučujući mini brejk je napravio na 3:3. Vezao je tri poena i stigao do tri uzastopne set lopte na 6:3. Nišioka je spasio dve na svoj servis, treću nije mogao i Korda je stigao do prednosti.

Na krilima osvojenog prvog seta, Korda na startu drugog dela igre pravi prvi brejk u meču, a neposredno posle toga Nišioka je odlučio da baci peškir. Kordi je ovo drugi plasman u finale na jednom ATP turniru. Jedinu titulu za sada u karijeri je osvojio u Parmi 2021. godine.

Amerikanac do sada nikada u karijeri nije igrao protiv Novaka Đokovića, dok je jedini meč protiv Danila Medvedeva izgubio na turniru Masters serije u Parizu 2021. godine.

 

 

Komentari

Vaš komentar