Mari: Ako će nam karantin omogućiti da igramo, neka bude

ATP 26. apr. 202112:361 komentar
Podeli:
Getty Images Clive Brunskill / Staff

Endi Mari pozvao je sve tenisere da poštuju i prate kovid protokole koji su osmišljeni da zaštite i njih i sve oko njih.

Kako je rekao, Mari razume teškoće i neprijatnosti koje teniserima donose striktni protokoli, karantini i boravak u zaštićenom mehuru iz nedelje u nedelju, ali je opomenuo sve svoje kolege da je poštovanje pravila neophodno.

„Jasno je da ni sam ne volim što moram da sedim u hotelu. Ali, ako je to ono što moramo da uradimo kako bi svi bili sigurni, onda je to ono što moramo da uradimo“, rekao je Mari.

Iako je njegova kuća nedaleko od Vimbldona, Mariju je jasno da ukoliko bude učestvovao na ovom turniru neće moći da bude u svom domu već kao i svi ostali u karantin hotelu koju odredi organizator.

„Nije ni najmanje zabavno sedeti u mehuru. U Majamiju na primer mogli smo da gledamo kroz prozore u grad koji je potpuno otvoren dok smo mi u karantinu. Mogu da razumem frustraciju igrača. Ovo traje već neko vreme i počinje sve da nas zamara. Znam i da neki igraći iz Australije na primer po deset meseci ne mogu da odu kući jer ako odu svaki put moraju da budu u karantinu po dve nedelje. Dakle, jasno mi je da je teško. Ali, u isto vreme kada vidiš da je recimo u Brazilu umrlo 6.000 ljudi za mesec dana, ako je karantin ono što će nam omogućiti da nastavimo da igramo i da radimo svoj posao, onda neka bude tako“, zaključio je Mari.

Komentari

Vaš komentar