Mari: Federer? Grend slemovi su druga priča

ATP 17. jun. 202122:103 komentara
Podeli:
Paul Childs, Reuters

Britanski teniser Endi Mari delimično je zadovoljan onim što je pokazao na turniru u Kvinsu, a smatra da mu za bolju formu nedostaje više mečeva.

Nekadašnji prvi teniser sveta na teren se vratio posle višemesečne pauze, a u Kvinsu je savladao Benou Pera, pre nego što je izgubio od Matea Beretinija.

POVEZANE VESTI

„Očigledno je da treba da napredujem. Mada sam osećao da se dobro krećem u ova dva meča. Moj tenis danas nije bio na zahtevanom nivou. Osetio sam i nelagodnost u butini, i to ću pokušati da eliminišem do Vimbldona“, rekao je Endi.

„Nisam još razgovarao sa svojim timom o planovima za nrednu sedmicu. Voleo bih da odigram još nekoliko mečeva, očigledno je da mi nedostaju. Ne znam šta da radim“.

Ove sedmice na travi je posle dugo vremena igrao i Rodžer Federer, koji je u drugom kolu turnira u Haleu izgubio od Feliksa Ože-Alijasima.

„Ne znam kakva je tačno situacija sa Federerom, ali na osnovu mog iskustva mogu da kažem da je teško. Vratiti se takmičenjima posle duge pauze, videti da ne možeš da igraš kako si ranije mogao, to je veoma teško. Fristrirajuće. Ali drugačije je na grend slemovima, nije isto kao na ostalim turnirima. I siguran sam da ostali igrači protiv njega izlaze na teren sa drugačijim stavom kada je u pitanju Vimbldon“.

U četvrtak je Rafael Nadal saopštio da neće igrati na Vimbldonu i Olimpijskim igrama.

„Šteta što neće učestvovati. Ove godine, sa zaštitnim mehurima, sve je komplikovano. Mentalno je teško. Ne znam da li ima fizički problem. Činilo se da ga nešto muči pred kraj meča sa Novakom“.

Vimbldon počinje 28. juna, a moći ćete da ga gledate na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar