Mari: Probiću se, pre ili kasnije; Alkaraz neverovatno jak

ATP 28. okt 202112:01 > 12:42
Endi Mari
Photo by Thomas Kronsteiner/Getty Images

Nekadašnji svetski broj jedan Endi Mari siguran je da će uspeti da dolazi do završnica turnira i smatra da je na dobrom putu.

U veoma kvalitetnom meču, Mari je u drugom kolu u Beču izgubio od Karlosa Alkaraza sa 6:3, 6:4.

Povezane vesti:

„Neću nastaviti da gubim u drugom ili trećem kolu. Napredovaću i ostvariću proboj za jednu ili dve nedelje, ili za koji mesec. Desiće se. Voleo bih da se desi što brže, ali tako je kako je. On je igrao sjajno, imao je jednocifren broj grešaka i pri tom je snažno udarao. Ako nastavim ovim putem, budem malo konstantniji i malo bolji u ključnim trenucima, počeću više da pobeđujem“, kaže Mari, koji ove sezone ima skor 13-11, i dodaje:

„Žrebovi su mi bili teški, ovde u Beču je baš jak turnir, bez lakih mečeva. Probiću se brzo. Pre dva dana sam dobio top 10 igrača (Huberta Hurkača), koji je ove sezone osvojio masters i igrao polufinale Vimbldona. Odigrao sam neke odlične mečeve protiv vrhunskih igrača, mogu to da ponovim“.

Škot, osvajač 46 ATP titula, posebno je pohvalio mladog Španca.

„Udara loptu izuzetno snažno sa osnovne linije. Ne volim da se poredim sa mladim igračima, ali ako bih uporedio sebe sa 18 i Karlosa sa 18, on je neverovatno jak. Ne bi me iznenadilo ako već sad bude u stanju da dobije duge mečeve u pet setova na slemovima, a mnogi mladi nisu spremni na to. To je ono što mi je upadljivo, a i odlično se kreće“.

Sledeći turnir na kojem će Mari sigurno učestvovati biće Stokholm od 6. do 13. novembra, a možda zaigra i u Parizu.