Marko: Nije Imaz loše uticao, nego Novak nije hteo da stane

ATP 20. apr 202117:03 > 17:069 komentara
Podeli:
Pepe Imaz
GwendolineLeGoff/Guliver

Marko Đoković, mlađi Novakov brat, u intervjuu za Mundo deportivo rekao je da su apsurdne priče o tome da je Pepe Imaz negativno uticao na najboljeg tenisera sveta.

„Bio je prisiljen da stane zbog povrede lakta i mnogi su mislili da je to zbog Pepea. Mislili su da se on pojavio tada, a Novak i on su se znali već tri-četiri godine. Pravi problem bio je u tome što nije hteo da pauzira kako bi se oporavio. Ko još želi da prekine da igra kad je na vrhu? Teško je. Novak je naučio lekciju i sada zna kad mu je potreban odmor. Sada je Novak prvi i nastavlja da radi sa Pepeom, koristi istu dijetu, meditaciju, ali niko više ne spominje ono ‘ljubav i mir’“, rekao je Marko Đoković za Mundo deportivo.

Marko Đoković
Aleksandar Djorovic/Guliver

U opširnom i otvorenom intervjuu, srednji brat Đoković otkrio je koliko je patio zato što nije uspeo u tenisu.

Ako volite tenis, pročitajte i:

„Na teniskom terenu nisam uopšte bio stidljiv, ali van njega sam rezervisan. Kada sam imao 14 godina, otac mi je ponudio da biram između studija i tenisa. Odabrao sam drugu opciju i otišao u Valensiju na akademiju. Posvećenost tenisu, kao i svakom drugom sportu, uključuje mnogo odricanja. Mnogo toga morate da ostavite na putu da biste se usredsredili na ono što se dešava na terenu“, rekao je Marko i objasnio kako je sa 23 godine došao do dna:

„Mnogo sam patio. Sve je bilo zasnovano snovima o postizanju uspeha, a on nije došao. I kao da to nije bilo dovoljno, pored sebe sam imao nekog kome je sve uspelo – brata Novaka. Bio sam opsednut time da i ja postignem isto. Rezultati nisu stizali i svakim danom sam bio nesrećniji. Osećao sam da mi život izmiče i nisam mogao više da podnesem sve to. Bilo je loše, ali nisam sebi dozvolio da to pokažem, nisam hteo da misle da sam slab. Nažalost, to je o normalno – mnogo je ljudi koji emotivno pate i to kriju jer se stide“.

Marko i Novak Đoković
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Na savet prijatelja, posle povrede šake zbog koje nije igrao godinu dana, Marko je otišao da se upozna sa Imazom.

„U Srbiji smo uzdržaniji. Kad sam ga upoznao, pružio sam mu ruku da se pozdravimo, ali je Pepe pitao sme li da me zagrli. Tačno je da sam u početku bio zbunjen, ali sam pristao, i počeo sam da plačem. Tek tad sam shvatio koliko loše sam se osećao, a Pepe mi je pomogao da izađem iz lavirinta negativnih emocija“.

Kako je Marko otkrio, Novak mu je tražio da upozna Pepea, zato što je video koliko je pomogao njegovom bratu.

„Uveravam vas iz svog iskustva da je rad s njim nešto spektakularno. Uvek se dešava da će biti glasina, to se prodaje. Video sam kako to ide sa Novakom i Pepeom ili mojom porodicom. Ne treba suditi o ljudima, a da prethodno ne znamo šta im se dešavalo u prošlosti“, zaključuje Marko Đoković.

Komentari

Vaš komentar