Masters u Indijan Velsu u oktobru, isti fond kao pre

ATP 21. maj. 202112:15
Podeli:
Indijan Vels
Photo by Al Bello/Getty Images

Masters turnir u Indijan Velsu, koji se inače održava u martu, održaće se ove godine u oktobru, potvrdili su organizatori.

Prošle godine, BNP Paribas Open bio je prvi turnir koji je otkazan zbog pandemije virusa korona, a i ove godine nije bilo uslova za održavanje u martu.

Međutim, posle dugih pregovora sa akterima, došlo se do toga da se turnir održi u oktobru, mada se tačni datum još ne zna, pošto će i ATP i WTA tur finalizovati svoje kalendare tek u junu.

Tomi Has, direktor turnira, kaže da će se turnir održati uz pun nagradni fond, a za 2020. godinu šampioni u obe konkurencije trebalo je da dobiju po 1,36 miliona dolara

„Mislim da će igrači biti veoma srećni zbog toga. Tako i treba da bude, prošli su kroz teška vremena. Nadam se da će do oktobra stvari biti malo lakše“, rekao je Has.

Turnir u Indijan Velsu, čiji je vlasnik američki milijarder Leri Elisom, popularan je među igračima zbog odlične infrastrukture i opuštene atmosfere u pustinji.

Više od 450.000 navijača bilo je u Indijan Velsu 2019, a Has se nada da će i ove godine turnir moći da se održi s navijačima, i to u velikom broju.

„Pratićemo sve preporuke. Bezbednost je najvažnija, želimo da učinimo da se svi ugodno osećaju“, zaključio je Has.

Komentari

Vaš komentar