Medvedev izgubio u singlu, Rusija ipak pobedila

ATP 2. jan 20228:55
Danil Medvedev
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Drugi teniser sveta Danil Medvedev izgubio je u singlu od Igoa Imbera, ali je Rusija ipak savladala Francusku sa 2-1 u prvom kolu B grupe ATP kupa.

Heroj je bio Roman Safijulin, trenutno 167. teniser sveta, savladao je Artura Rinderkneha sa 2:6, 7:5, 6:3, i pri tom je spasao 15 od 19 brejk lopti.

„Osećaj je fenomenalan. Drugi set bio je baš gust, samo sam pokušao da vratim što više lopti i da ga stavim pod pritisak“, rekao je 24-godišnji Safijulin, koji je spasao tri brejk lopte pri rezultatu 4:4 u drugom setu.

Levoruki Imber potom je rizičnom i agresivnom igrom savladao Medvedeva sa 6:7 (5-7), 7:5, 7:6 (7-2). Tako je Francuz drugi put u dva okršaja dobio Medvedeva, imao je 44 vinera nasuprot 28 vinera Medvedeva, koji je napravio i 44 neiznuđene greške, uključujući sedam duplih.

„Imao sam prilike i u prvom setu, trudio sam se da ostane opušten i koncentrisan“, rekao je Imber.

Meč je trajao dva časa i 55 minuta, a Medvedev je imao set i brejk prednosti. Nakon što je ispustio taj brejk, propustio je pet prilika za novi brejk, a u trećem setu je opet ispustio brejk prednosti.

Ipak, Medvedev se iskupio u dublu, pošto je sa Safijulinom dobio Fabrisa Martena i Eduarda Rože-Vaslana sa 6:4, 6:4, pa je Rusija pobedila sa 2-1.

U B grupi trenutno se igra okršaj Italije i Australije.

Komentari

Vaš komentar