„Medvedev može da osvoji svaki turnir, ali još ne na šljaci“

ATP 2. maj. 202112:471 komentar
Podeli:
Daniil Medvedev
REUTERS / Geoff Burke-USA TODAY Sports

Posle povlačenja sa turnira u Monte Karlu zbog pozitivnog testa na koronavirus ruski teniser Danil Medvedev vratiće se na Mastersu u Madridu, a tim povodom govorio je Moskovljaninov trener Žil Servara i najavio Danilovu predstojeću sezonu na šljaci.

Danil Medvedev:

Novinare je zanimalo da li je Medvedev mogao da trenira zbog kovida 19.

Mogao je da trenira prethodne nedelje, ali smo pažljivo pratili rad njegovog srca, kapacitet pluća i vodii smo računa da se ne zamara preterano. Moramo biti oprezni i ne možemo da se vratimo punom trenažnom procesu preko noći, naročito kada je reč o malo poznatom virusu. Ova pauza je nama donela veliki zaostatak – kada npr. vidite šta je u tom periodu ostvario Stefanos Cicipas, on je dobio devet od deset mečeva“, izjavio je Žil Servara.

Danil zna da može da osvoji svaki turnir na kojem nastupi. Nema mnogo sportista koji imaju takvo samopouzdanje. Međutim, na šljaci to još nije slučaj. Mora da ojača na tom polju i prođe još neke etape“, rekao je trener Danila Medvedeva.

Medvedev (25) je trenutno treći igrač sveta, pošto se na drugo mesto nakon turnira u Barseloni vratio Španac Rafael Nadal.

Komentari

Vaš komentar