Medvedev o bizarnom poenu: Baš sam gledao na guglu…

ATP 11. avg. 202119:211 komentar
Podeli:
Danil Medvedev
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Ruski teniser Danil Medvedev kaže da bi neka pravila trebalo da budu preciznija, nakon što mu je u meču s Aleksanderom Bublikom oduzet poen jer se izvinio rivalu usred poena.

Medvedev je iz smeča pogodio Bublika koji se jedva odbranio, a Danil se odmah izvinio. Zbog toga je sudija prekinula poen i dodelila ga Aleksanderu, što je izazvalo burnu reakciju najboljeg ruskog tenisera.

„Pre svega, bilo je smešno. Dobro je, bilo je zabavno. Da se to desilo na brejk lopti, ne bi bilo toliko zabavno, to mogu da vam kažem“, nasmejao se Medvedev i dodao:

„Po mom mišljenju, trebalo bi da promene ime tog pravila. Pogledao sam posle na gugl translejtu šta ’hindrance’ znači, jer nisam bio siguran. Mislio sam da to znači ometati nekoga, i bio sam u pravu. Može da pitate Bublika da li sam ga omeo time što sam rekao ’izvini’. Odgovoriće vam da nisam“.

Nastavio je Medvedev potom analizu onoga što se zbilo.

„Imao sam smeč koji ne bih promašio nikad u životu, ubacio sam ga. On nije mogao ni da stigne do lopte, nije bilo ometanja. Možda bi neka pravila mogla da budu malo preciznija“.

Medvedev je dobio meč u tri seta, a u trećem kolu ga čeka okršaj sa Džejmsom Dakvortom, koji je iznenadio Janika Sinera.

Komentari

Vaš komentar