Medvedev: Posebna je svaka pobeda nad Novakom

ATP 3. mar 202320:30
Danil Medvedev
Photo by Francois Nel/Getty Images

Ruski teniser Danil Medvedev rekao je da je posebna svaka pobeda nad Novakom Đokovićem.

Medvedev je slavio sa 6:4, 6:4 u polufinalu turnira iz serije 500 u Dubaiju.

Pročitajte i:

„Mogu mnogo da trčim i da vraćam lopte. Neke momke poput Hurkača ili Kresija – koji idu stalno na mrežu – to ne zanima toliko. Novak jeste neverovatan na mreži, ali ne ide tamo svaki drugi poen, tako da mu je malo teže. Pokušavao je da učini nešto u meču gde se nije osećao najbolje. Mogli smo to da vidimo. Bar se to i njemu dešava, jer nekada se ne čini da je tako. Zato je probao različite stvari, jer je šampion, i znao sam da moram da budem spreman za to. Morao sam da budem usredsređen do kraja“, rekao je Medvedev, koji sada sa Đokovićem ima skor 5-9.

Rus je rekao da je Novak jedan od najboljih tenisera u istoriji i da je neverovatan osećaj svaki put kada ga pobedi.

„Naravno, finale US opena mi je najdraža uspomena jer mi je to jedini slem, a pobediti nekoga poput Novaka u finalu je ostvarenje sna. Svaka pobeda nad njime je posebna i daje dodatno samopouzdanje – u stilu, ako sam njega dobio, mogu svakoga“.

Medvedev je govorio i o svojoj poziciji na riternu, nekoliko metara iza osnovne linije.

„Nije lako, ali takva pozicija na riternu funkcioniše. Da nije tako, promenio bih. Bio je jedan ritern danas kada sam mislio da će odigrati servis-volej i pomerio sam se napred. Mogu i da riterniram bliže. Na primer, u Dohi su kamere bile sa strane, pa sam morao da priđem bliže, i dobro sam riternirao. Volim da sam dalje, a nekada se plašim da ću udariti skupljača lopte ili linijskog sudiju, uvek to gledam pre poena. Trudim se da to vežbam i na treninzima, ali teško je jer tereni za trening nekada nemaju toliko prostora iza osnovne linije“.

Medvedev će se u finalu sastati sa Andrejem Rubljovom, u subotu od 16 sati, uz direktni prenos na Sport klubu.

Komentari

Vaš komentar