Miša Zverev: Saša mora da učini da se Novak oseća neprijatno

ATP 20. nov. 20219:00 > 10:292 komentara
Podeli:
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Miša Zverev, brat i trener Aleksandera Zvereva, kaže da će duel sa Novakom Đokovićem biti komplikovan i da je potrebno naći inventivna rešenja do pobede.

U polufinalu ATP finala u Torinu, Đoković i Zverev sastaće se 11. put, a dosadašnji skor je 7-3 za srpskog tenisera.

Iz Torina:

„Za pobedu nad Đokovićem potrebno je igrati savršeno, ali i tako da se Đoković oseća neprijatno na terenu. Zato što Novak uvek pronađe način da uništi i savršen tenis rivala – dobar primer je Rodžer Federer“, kaže Miša Zverev i dodaje:

„Na neki način, moraš da igraš slično kao Novak, da ga teniski iritiraš i da slomiš njegov ritam – uvek moraš da uradiš nešto što on ne očekuje i što ne čeka“.

Miša veruje da bi njegovom bratu odgovaralo ako meč dugo potraje.

„Saša treba da nastoji da se igra dug i iscrpljujući meč, da se Đoković možda malo umorii unervozi. Nikada se ne zna šta može da se desi, ali biće vrlo teško doći do pobede“.

Aleksander Zverev
Photo by Julian Finney/Getty Images

Uprkos tome, stariji Zverev je optimista pred duel koji počinje od 21.00, uz direktni prenos na Sport klubu 1.

„Sedam godina je Novak završio kao broj jedan, osvojio dvadeset slemova. Nije pokazao mnogo slabosti u poslednjih petnaest godina. Ipak, i on je ljudsko biće, kao i svi drugi, mogu se učiniti neke stvari kako bismo ga naterali na greške u određenim trenucima“, zaključuje Miša Zverev.

U drugom polufinalu, od 14.00, sastaju se Danil Medvedev i Kasper Rud.

Komentari

Vaš komentar