Monfis namerno propušta Australijan open

ATP 4. dec 202211:391 komentar
Gael Monfis
Photo by Minas Panagiotakis/Getty Image

Francuski teniser Gael Monfis otkrio je da neće nastupiti na Australijan openu kako bi stekao pravo da koristi zaštiženi rang.

Teniseri moraju da su van Tura barem šest meseci kako bi za ulazak na turnire koristili rang koji su imali pre povreda. Monfis, koji je sada 56. na ATP listi, bio je na 20. poziciji kada se u avgustu povredio na Rodžers kupu.

Pročitajte i:

„Kako bih ostvario to pravo, moram da ne igram na Australijan openu, takvu odluku sam doneo“, rekao je Monfis za francusku televiziju i dodao:

„Sledeća godina mi je važna, prelazna godina – prelaz između povreda i želje da budem spreman i konkurentan kako bih se kvalifikovao za Olimpijske igre u Parizu. Ne bih to želeo da propustim“.

Francuz je otkrio i planove za povlačenje.

„Nadam se da mi 2024. godina neće biti poslednja u karijeri, ali možda 2025. hoće. Ranije sam rekao da bih želeo da igram dok ne budem napunio 40, ali što više vremena provodim sa ćerkom, to više razmišljam o tome da igram malo kraće“.

Monfis ima 36 godina, prošle godine je igrao četvrtfinale Australijan opena, a ukupno je dosad u karijeri osvojio 11 titula.

Komentari

Vaš komentar