Nadal: Alkaraz ima kvalitet da bude neverovatan šampion

ATP 20. mar 202212:21
Matthew Stockman/Getty Images

Rafael Nadal, koji igra u finalu Indijan Velsa (23.00) protiv Tejlora Frica, biranim rečima govorio je o rivalu kojeg je eliminisao u polufinalu, Karlosu Alkarasu.

„Ima sve udarce. Može da igra veoma agresivno. Može da igra defanzivno jer je super brz. Može da brani neverovatne lopte. Naravno, kada igra agresivno teško je zaustaviti se jer je kvalitet njegovih lopti tako visok. Mislim da ispunjava sve potrebne segmente da bude neverovatan šampion. Na meču sam se odnosio prema njemu kao je jedan od tenisera iz top 8 jer poseduje taj kvalitet, kao da nema samo 18 godina“, rekao je Nadal o svom sunarodniku.

Tokom meča polufinala Španac je ima problema sa vetrom koji je jako duvao, na pitanje novinara da li se plaši da se to ne ponovi i u finalu teniser je rekao da nema problem sa tim.

„Reći ću vam iskreno jednu stvar. Mnogo puta sam uživao da igram po vetru jer mi to predstavlja dodatni izazov. To je kao da igram golf po jakom vetru. Verovatno ćemo praviti greške tokom igre i nivo neće biti toliko visok, ali tražićemo rešenje da sve protekne što bolje. Jedino ne uživam kada moramo stalno da stanemo jer papiri padaju, mreža se pomera i peškir leti. I još jedna stvar je problematična,a to je pesak. Bila je kao peščana oluja. Osetio sam pesak u očima i to me je čak malo zabolelo“, rekao je Nadal.

Komentari

Vaš komentar