Nadal: Čak i da je Novak napravio brejk u trećem setu…

ATP 17. maj. 202110:16 > 10:1715 komentara
Podeli:
Rafael Nadal
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Posle svoje desete titule u Rimu i pobede nad Novakom Đokovićem u finalu, Rafael Nadal kaže da je taj trijumf došao u pravom momentu i da mu forhend i servis sve bolje funkcionišu.

„Prošao sam mnogo stvari tokom ove nedelje – odlične trenutke, trenutke u kojima sam imao sreće, ali i one kada sam patio. Generalno, veoma dobra sedmica tenisa za mene. Trofej mi mnogo znači, a i ovo je pravi trenutak da se titula osvoji“, kaže Nadal.

Rafole 57:

U velikom delu finala Španac je uspevao da diktira ritam forhendom, što je bio jedan od ključeva meča.

„Mislim da mi forhend bolje funkcioniše prethodnih nedelja, stičem samopouzdanja. Možda sam mogao češće da napadnem po paraleli, tu mogu da napredujem, ali pozitivno je što donosim dobre odluke kada igram forhendom, što možda nije bio slučaj pre nekoliko nedelja. To mi je na šljaci naročito važan udarac. Takođe, mislim da sam i servis poboljšao. Osećam se umorno, ali dobro i zadovoljno“.

Drugi set Đoković je dobio ubedljivo, iako je Nadal imao prilike u ranoj fazi.

„Ovakvi mečevi uvek imaju pomalo od svega, igrao sam sa jednim od najboljih i obično će doći i lošiji trenuci. Mislim da sam bio bolji od njega krajem prvog i početkom drugog seta, kada nisam iskoristio svoje šanse. Potom sam odigrao užasan gem, na strani s nepovoljnim vetrom, izgubio sam koncentraciju i brzo je bilo 6:1“, kaže Rafa i dodaje:

„Mislim da sam treći set odigrao bolje nego prvi. Istina, on je imao dve brejk lopte, to može da se dogodi jer sam servirao protiv vetra, to je ogroman minus. Čak i da sam izgubio gem, to bih prihvatio, veći je problem kada izgubiš svoj gem na strani na kojoj ti vetar pomaže. Spasao sam taj gem, a onda sam napravio brejk u gemu u kojem je vetar meni pomagao“.

Ostale su još dve nedelje do početka Rolan Garosa, na kojem će Nadal juriti 14. titulu.

„Svi znaju da je to najvažnije mesto u mojoj karijeri. Idem kući, malo ću da se odmorim nekoliko dana i onda ću opet početi sa treninzima. Mislim da mogu da poboljšam neke sitnice, kao i da nastavljam da potvrđujem na terenu da sam na pravom putu. Treba da nastavim u istom ritmu koji sam imao ove nedelje – kada duže igraš dobro, onda i samopouzdanje raste. Dakle – treninzi i mentalno da se opustim“, zaključuje Nadal.

Komentari

Vaš komentar