Nadal: GOAT? Sva trojica imamo argumente

ATP 23. dec 202212:24
Photo by Manuel Velasquez/Getty Images

Španski teniser Rafael Nadal kaže da mu nije prijatno da učestvuje u diskusiji o najvećem teniseru svih vremena, pošto je i sâm deo priče.

Nadal trenutno ima najviše grend slem titula – 22, ispred Novaka Đokovića sa 21 i Rodžera Federera sa 20.

„Nisu mi dosadile priče o tome, a nije ni da mi previše prijaju. Opet, ako je to dobro za promociju našeg sporta, onda u redu. To je nešto čime se bave javnost i mediji. Razumem zašto se to dešava, ali se ništa nije značajno promenilo godinama. Svakako će na kraju biti jedan koji će biti najbolji i ispred ostalih, ali je jako teško definisati ko će to biti, jer svako ima svoje argumente“, rekao je Nadal i dodao:

Pročitajte i:

„Ne treba zaboraviti da su dvojica od te trojice i dalje aktivni igrači. Na kraju je jedino važno da smo nas trojica uradili mnogo više od onoga što smo mogli da zamislimo. Ne volim da pričam o tim stvarima jer sam i ja deo te jednačine, ali gledajući brojeve, uradili smo nešto što nikada niko ranije nije u svetu našeg sporta, zbog čega ćemo sva trojica imati svoje mesto u teniskoj istoriji“.

Sa Federerom Nadal ima skor 24-16, dok je sa Đokovićem na 29-30.

„Istina je da sam bio prvi Federerov veliki rival. Kada je Novak došao na veliku scenu, Federer je i dalje bio bolji od mene, ali sam kasnije osvojio više od Rodžera. Posle sam odigrao mnogo više mečeva sa Novakom, nego sa Federerom. Kada to gledam, bio sam veći rival sa Novakom nego sa Rodžerom. To vidim kao nešto pozitivno jer se izrodilo veliko rivalstvo između nas. Verujem da niko od nas ne bi igrao na najvišem nivou sa 35 godina, da nije bilo tog rivalstva. Federer, Đoković i ja smo gurali jedni druge preko svih granica, da napredujemo, da želimo više i osvajamo više“.

Kelly Defina/Getty Images

Australijan open, na kojem Nadal brani titulu, počinje 16. januara.

„Pokušaću da igram najbolje što mogu, koliko god je to moguće. Videćemo kako će naredna godina početi. Svestan sam da će biti tesno, ali sam pun samopouzdanja, da mogu da ponovim igre iz prvog dela prošle godine i budem konkurentan u Australiji“.