Nadal: Ne pamtim kad sam igrao bez bola, treniram manje

ATP 2. mar. 202118:4522 komentara
Podeli:
Rafael Nadal
Photo by Matt King/Getty Images

Španski teniser Rafael Nadal kaže da ne želi da se upušta u raspravu o tome ko je najveći svih vremena – Rodžer Federer, Novak Đoković ili on.

„Mislim da nije na meni da to komentarišem, da ulazim u tu diskusiju – ljudi vole da spekulišu, da porede. Imam odličan odnos s Rodžerom i Novakom, rivali smo samo tokom mečeva, naša borba postoji jedino na teniskom terenu“, kaže Nadal i dodaje:

Povezane vesti

„Kada se moja karijera okonča, imaćemo dovoljno vremena da se sećamo mojih dostignuća i da razumemo kakvo je moje mesto u istoriji tenisa. Nikad nisam ni zamišljao da ću osvojiti tako mnogo titula, zahvalan sam na tome i srećan“.

Drugi teniser sveta rekao je da se ne seća kad je poslednji put igrao bez bola.

„U poslednjih nekoliko godina češće osećam bol, čovek mora da nauči da živi s time, dokle god je situacija takva da uz bol može da se igra. Morao sam mnogo da promenim svoju igru i trening. Promenio sam svoje rutine, treniram manje nego što bih voleo, radio sam na servisu i pozicioniranju. Sve se razvija, na jedan ili drugi način“.

Rafa je poručio da da još ne planira da se povuče. U junu će napuniti 35 godina.

„Nemam planove da se penzionišem. Dok sam zdrav i sposoban da se takmičim, nastaviću da uživam u svom teniskom životu. Najvažnija stvar jeste da budeš zapamćen kao dobra osoba, to je najvažnije. Titule, momenti za sećanja prolaze, sve prolazi, zato je najvažnije kakav ste čovek“, zaključuje Nadal.

Komentari

Vaš komentar