Nadal: Žao mi je Zvereva, ali zaslužio je kaznu

ATP 24. feb 202210:25 > 10:3512 komentara
Podeli:
Clive Brunskill, Getty Images

Rafael Nadal osudio je ponašanje Aleksandra Zvereva u Akapulku, te je dodao da se nada da će mladi nemački teniser naučiti lekciju.

Zverev je bio besan posle poraza u dublu u Akapulku, posle čega je nekoliki puta nekontrolisano udario reketom o sudijinu stolicu. Zbog toga je diskvalifikovan sa turnira.

Posle svega se nemački teniser oglasio saopštenjem, putem kojeg je uputio izvinjenje svima.

Povezane vesti

„Zaslužio je kaznu, jer ne može tako da se ponaša na terenu“, istakao je Rafa.

„To je nesrećan čin. Žao mi ga je, u dobrim smo odnosima. On je svestan šta je uradio, i nadam se da će mu ovo iskustvo poslužiti mu kao lekcija. Mislim da je njegova izjava dobra, jer se izvinio. Logično je što postoji reakcija ATP jer ovakvo ponašanje mora biti sprečeno. Mnoga deca gledaju naš sport, moramo da širimo pozitivne vrednosti da budemo svesni da smo uzori milionima“.

Nadal se, ipak, nada da se Zvereva ne čeka stroga kazna.

„Razumem frustraciju i da nekada igrač slomi reket. Ne dopada mi se to, jer sa vaspitan na drugačiji način, ali razumem. Ali nedopustivo je takvo nepoštovanje prema sudijama. To je nešto drugo. Mislim da je ovo sa Sašom izolovan slučaj, za koji moramo da mu orpostimo. Svi prave greške. Nadam se da sankcija neće biti stroga i da ćemo ga uskoro videti na terenu“.

Španski teniser je nastavio sa pobedama u Akapulku. U osmini finala je pobedio Stefana Kozlova 6:0, 6:3. Ove sezone ima skor 12-0, što mu je najbolji start u karijeri

„Nikada nisam bio jedan od onih koji gledaju brojke i statistiku, fokusiran sam na to da igram dobro. Ako tako bude, onda rekordi sami dolaze. Najvažnije mi je što mogu da uživam u onome što volim, što moje telo reaguje na pravi način“, rekao je Rafa.

Komentari

Vaš komentar