Nestašni dečko tenisa želi iskupljenje: Bio sam glupi klinac

ATP 10. dec 202114:035 komentara
Podeli:
Bernard Tomić
Photo by Robert Prezioso/Getty Images

Bernard Tomić, nekada velika nada svetskog tenisa, kaže da će pokušati da spase svoju karijeru, iako je ne tako davno razmišljao o definitivnom povlačenju.

Tomić, koji je kao 18-godišnjak bio najmlađi četvrtfinalista Vimbldona od Borisa Bekera 1986, imao je čuvenu izjavu da se dosađivao na terenu, posle poraza na Vimbldonu 2017. godine u prvom kolu.

„Prestao sam stvarno da igram pre dve i po godine. Rekao sam sebi da sam se zasitio, radio sam neke druge stvari, ali da budem iskren, sada su mi i te stvari dosadile. Premlad sam napravio velike uspehe. Sve to me je stiglo. Konstantna putovanja od desete godine… Sa 25 godina sam već bio umoran i govorio sam glupa sr..a u medijima“, rekao je Tomić u intervjuu za Courier Mail.

Tomić, koji je u oktobru napunio 29 godina, kaže da novac nije motiv za njegovu ponovo pronađenu želju za tenisom.

„Ne. Nikada novac nije bio suština. Mogao bih sada da stanem i da budem srećan, ali to ne želim. Mislim, šta bih drugo radio? Imam 29 godina, mogu i da se vratim tenisu. Bio sam 17. na svetu, a mogao sam da budem top 5 i da se borim za grend slem titule. Ipak, to je potpuno drugi nivo – imam oko pet godina. Nisam isti kao kada sam imao 18-20 godina. Vreme menja ljude – stariji sam i malo mudriji, nisam više onaj glupi klinac“.

Pre pet godina, Tomić je držao reket naopačke na meč lopti, a posle je rekao: „Nije me briga za tu meč loptu – da li bi vas bilo da imate 23 godine i više od deset miliona dolara?“

Vesti iz tenisa:

„Ha-ha. kada tako kažete, onda zvuči urnebesno, ali nije dobro govoriti takve stvari. To je klinački mozak. To nije bila prava stvar i kajem se zbog mnogo toga, nije trebalo da kažem mnogo toga“.

Australijanac se trenutno muči sa povredom prsta, ali vratio se treninzima, kaže da je ozbiljniji i da mu je strast za tenisom ponovo raspalio plasman u drugo kolo Australijan opena ove godine, iz kvalifikacija.

„Nedostaju i neki trenuci na terenu – pritisak, da igram s najboljima, publika, pobede, porazi… Prethodne dve godine me nije bilo stalo, sada mi je ipak malo više stalo. Želim da probam da se spremim, da dam sebi još jednu šansu u narednih pet-šest godina. Želim da dođem u top 10 – bio sam 17, malo me je delilo od 12. mesta, a tada sam davao možda 60 posto sebe. Hoću da završim na pravi način, verujem da mogu to da uradim za dve-tri godine i da se povučem srećan“.

Momak rođen u Štutgartu poručio je i da će na instagramu objavljivati detalje svog povratka.

„Nikad dosad nisam koristio društvene mreže, mislim da je sad to dobra ideja“.

Tomić je u karijeri od turnira zaradio nešto više od šest miliona dolara i osvojio je četiri titule, sve na tvrdoj podlozi.

Komentari

Vaš komentar