Nije dobio „nikoga“ godinu dana, a sad – titula

ATP 13. mar. 202117:493 komentara
Podeli:
Nikoloz Basilašvili
Photo by Mohamed Farag/Getty Images

Gruzijski teniser Nikoloz Basilašvili (29) osvojio je titulu na turniru iz serije 250 u Dohi, pošto je u finalu savladao Roberta Bautistu Aguta sa 7:6 (7-5), 6:2.

Pre turnira u Dohi, Basilašvili nije dobio igrača rangiranog u prvih 200 još od Dubaija prošle godine, kad je savladao Berankisa. Zatim je vezao 11 poraza, potom dobio dva nižerangirana igrača, a onda izgubio još četiri meča.

Uz privatne probleme i optužbe za nasilje nad bivšom ženom, mučio se Gruzijac i ništa nije nagoveštavalo njegov bum u Dohi.

Pre Bautiste, dobio je Milmana, Žazirija, Federera i Frica, pa je tako stigao do četvrtog trofeja u karijeri u šestom finalu. Prethodne tri titule bile su iz serije 500.

Basilašvili se nije suočio ni s jednom brejk loptom tokom celog meča, a u neizvesnom taj brejku prvog seta spustio je dve bekhend paralele uz liniju u samoj završnici i tako poveo 1-0.

Bilo je vetrovito, igrači su morali da se prilagođavaju, a Basilašvili je to bolje radio, došao do 15-40 i kombinacijom drop šota i ravnog bekhenda dolazi do brejka za 4:2, posle čega je izgubio još ukupno dva poena u naredna dva gema.

Pravo niotkuda titula za trenutno 42., a nekada 16. tenisera sveta.

Komentari

Vaš komentar