„Nisam razmišljao, znao sam samo da mi je potreban novac“

ATP 10. jan. 202121:01 > 21:231 komentar
Podeli:
Mike Owen/Getty Images

Slovenac Aljaž Bedene otkrio je kako mu je jedan poraz u kvalifikacijama za US Open 2012. godine spasao život.

Slovenački teniser prisetio se trenutaka kada se probijao na ATP listi i kada mu je novac bio preko potreban.

„Tokom 2012. godine probio sam se u Top 100. Nisam zaradio mnogo novca, tako da mi je svaki meč bio važan, posebno oni na Gren slemovima. Pripremao sam se za kvalifikacije za US Open. Sećam se da je padala kiša i da me je stomak zaboleo. Pretpostavljao sam da je to od gladi. Pobedio sam tada i onda smo pošli na večeru. Jedva sam hodao, savijao sam se zbog bolova u stomaku.

Povezane vesti

Pokušao sam da spavam, ali je bol bila prejaka. Otišli smo potom kod lekara, koji je rekao da imam upalu slepog creva i da ne bi trebalo da igram u sledećem kolu.Nisam želeo da razmišljam o tome kako upala slepog creva može da utiče na mene, jer mi je bilo potrebno da pobedim narednog dana. Morao sam da zaboravim na bol jer mi je novac bio potreban.

Izgubio sam prvi set narednog meča, a dobio drugi. Na početku trećeg seta sam osećao grčeve u celom telu, pa sam tražio medicinski tajmaut. Nisam razmišljao ispravno, jer mi je novac bio potreban. Imao sam meč loptu i moj protivnik je pogrešio, ali linijski sudija se nije oglasio. Kasnije sam izgubio taj meč u tajbrejku. Bio sam veoma razočaran, a stomak me je užasno boleo. Otišao sam u bolnicu i rekli su mi da moram na operaciju. Da sam dobio meč, igrao bih i narednog dana. Imao sam sreće jer sam izgubio, to mi je možda spaslo život“, otkrio je 31-godišnjak za ‘Behind The Racquet’.

Bedene je trenutno 58. teniser sveta. U karijeri je osvojio 4.260.726 dolara od nagrada sa turnira.

Komentari

Vaš komentar