„Nova generacija je tu, ali Đoković ne želi da preda tron“

ATP 22. nov. 202111:25 > 11:409 komentara
Podeli:
Guglielmo Mangiapane, Reuters

Srpski teniser Novak Đoković bi mogao da završi karijeru sa 24 ili 25 grend slem titula, smatra Greg Rusedski.

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer u svojim kolekcijama imaju po 20 grend slemova. Kada se porede karijere trojice velikana, jedno od najčešćih pitanja je ko će imati najviše najvećih titula.

Za Rusedskog nije pitanje da li će Srbin nadmašiti Španca i Švajcarca, već hoće li oboriti i rekord Margaret Kort od 24 najvažnija trofeja.

povezane vesti

„Mislim da će Novak osvojiti 24 ili 25 grend slem titula. U Australiji je uvek favorit, mada sada ne znamo da li će igrati tamo. Ako osvoji titulu u Melburnu, imaće 21. grend slem. Gotovo je izvesno da će osvojiti bar dva u godini, znači već smo na 22. U sezoni posle toga bi mogao da doda još jednu ili dve titule… Dakle, to je negde od 23 do 25 titula“, rekao je Rusedski.

„Mislim da je njegov cilj da osvoji 25 titula, kako bi postao rekorder u svim kategorijama i samim tim najbolji svih vremena. Pročitao sam članak sa izjavama Pita Samprasa u kojem je on rekao da je, na osnovu svega učinjenog, Novak već najbolji svih vremena“.

Britanac ističe da će najbolji teniser sveta biti favorit na predstojećim turnirima, a dodao je da mu Nadal i Federer neće biti najveći rivali.

„Novak je favorit. Rodžer se oporavlja, govorio je o potencijalnom povratku tek na leto. Rafa ima taj problem sa stopalom. Novak je neverovatan. Pitanje je ko će ga zaustaviti. Mislim da to neće biti Nadal ili Federer. Njegovi najveći rivali su sada Zverev, Cicipas, Medvedev… Nova generacija je tu, ali Đoković ne želi da preda svoj tron“, zaključio je Rusedski.

Komentari

Vaš komentar