Đoković: Ako ne uspem – u redu je, ali slemovi me pokreću

ATP 5. mar. 202116:44 > 17:5720 komentara
Podeli:
Novak Đoković
Photo by Graham Denholm/Getty Images

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponovio je da ga teniski rekordi motivišu jer oni pružaju strukturu i ciljeve u njegovoj karijeri.

Đoković ima 18 grend slem titula, po dve manje od Rodžera Federera i Rafaela Nadala, dok će sledeće nedelje prestići Federera po broju sedmica na prvom mestu na svetu (311. nedelja od sledećeg ponedeljka).

„Veoma sam blizu tome da ostvarim jedan od ta dva rekorda. Federer i Nadal i dalje igraju, i dalje osvajaju slemove. Oni su neverovatni, ali i ja idem dalje i to je u redu. Ako ne uspem da dostignem taj rekord, i dalje je sve u redu, ali moram da imam to nešto što me pokreće“, kaže Đoković u podkastu sa Červinom Džafarajom i dodaje:

„Apsolutno mi nije problem da to kažem. Ko god je u vrhu tenisa i to ne kaže, ne verujem da je potpuno iskren. To je moja profesionalna motivacija. Profesionalni sportista treba da ima ciljeve, da teži nečemu, potrebna je ta mentalna jasnoća kako bi se postavili dnevni, kratoročni i dugoročni ciljevi. Želim da osvojim što je moguće više slemova i da budem najduže broj jedan u istoriji“.

Đoković trenutno pravi pauzu zbog povrede, a njegov trener Goran Ivanišević u nedavnom intervjuu za Sport klub rekao je da je realno da Novak neće igrati do šljake.

Komentari

Vaš komentar