„Novak ima 500 miliona u banci i onda odigra ono finale?!“

ATP 23. sep. 20218:59 > 9:0864 komentara
Podeli:
Novak Đoković
REUTERS/Robert Deutsch

Nekadašnji italijanski teniser Nikola Pjetranđeli poslednji je u nizu legendi ovog sporta koje su komentarisale nastup Novaka Đokovića na US openu i finale u kojem nije uspeo da osvoji „kalendarski slem“ jer ga je porazio Rus Danil Medvedev.

Povezano:

Ja sam voleo da igram tenis i postao sam dobar igrač. Krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina sam osvojio 44 turnira, od čega četiri puta Rolan Garos – dvaput u singlu i dvaput u dublu. Najbolji igrači tog vremena su me poštovali, svi smo bili prijatelji. Igrali smo i zabavljali se, bio je to prijateljski i ljubazan tenis. Izlazili smo na teren da bismo zabavili publiku. Danas igrače nije briga za publiku, samo misle o novcu. Svaka lopta je vredna nekoliko hiljada dolara. Sa nagradama koje sam ja dobijao kada bih osvojio RG nisam mogao da kupim čak ni mali stan“, izjavio je Nikola Pjetranđeli.

Danas teniseri za osvojen GS dobiju dva i po miliona dolara. E tu se ja naljutim. Đoković ima na primer 500 miliona dolara u banci i dalje izađe i igra finale pod stresom? Da li se šalimo? Trenutna situacija je da je tenis igra nerava za milijardere. Igrači su postali ratne mašine. Od čega su oni pod stresom – od brojanja novca? Kad čujem da su u depresiji, iznerviram se. Najbolji od Velike trojke za mene je Federer, on je sa druge planete“, rekao je Italijan.

Pjetranđeli (88) je najviši plasman karijere zabeležio 1959. godine, kada je bio treći igrač sveta.

Komentari

Vaš komentar