Novak: Muči me taj zglob 4-5 dana, dugo nisam igrao…

ATP 25. sep 202218:31
Podeli:
Novak Đoković
Photo by Clive Brunskill/Getty Images for Laver Cup

Novak Đoković kaže da je imao problem sa ručnim zglobom prethodnih dana i da je to uticalo na igru u porazu od Feliksa Ože-Alijasima sa 6:3, 7:6 (7-3).

„Mučim se sa desnim ručnim zglobom u poslednjih četiri-pet dana. Držim to pod kontrolom, ali dva meča juče verovatno su imale uticaj. Danas nije bilo lako – nisam mogao da serviram brzo i precizno kako bih želeo, i to je uticalo na ostatak igre. Delom je i do toga što nisam skoro tri meseca igrao, a ovde su lopte velike i spore. Mora da se koristi mnogo zglob, možda me je i zato malo bolelo, ali je delom i do dva meča koja sam igrao juče. Možda se osetio i nedostatak mečeva. Nadam se da će se srediti do mog prvog meča u Izraelu. Nije isti zglob sa kojim sam imao problem pre nekoliko godina, tokom OI u Riju“, rekao je Novak i dodao:

Pročitajte i:

„Feliks je servirao ekstremno dobro i ne želim da oduzmem njemu zasluge – odigrao je izvanredno, bio je čvrst sa osnovne linije i zaslužio je da pobedio“.

Na pitanje kakav bi potencijalno Rodžer Federer bio kao trener, Novak odgovara:

„Jeste jedinstveno iskustvo da na svakoj promeni imaš nekoga ko ti nešto savetuje, a da to budu tvoji najveći rivali. Interesantno je videti kako oni doživljavaju i vide igru, kakve savete daju, baš drugačije iskustvo u odnosu na ono što inače imamo na Turu. Kada je reč o Federeru, može da ponudi mnogo, naravno, to je i logično. Toliko korisnih i vrednih informacija može da podeli – ako bi se posvetio tome, doneo bi mnogo pozitivnog i na terenu i van njega tom teniseru ili teniserki. On uvek govori koliko mu je trebalo vremena da usavrši igru kako bi delovalo da stvari radi lako. Morate njega da pitate da li bi to želeo“.

Govorio je Đoković i o rasporedu do kraja godine.

„Cilj mi je da se plasiram u Torino. Sada sam 15-16. na Rejs listi, a moram da budem u 20 kako bih se kao grend slem šampion plasirao tamo. Slede mi Tel Aviv, Astana, posle toga ću igrati u Bersiju i nadam se u Torinu. Možda se nešto i promeni“.

Komentari

Vaš komentar