Novak neće biti kandidat za Veće igrača ATP

ATP 21. dec. 202020:10 > 20:1210 komentara
Podeli:
Clive Brunskill Getty Images

Novak Đoković neće biti kandidat na izborima u Veću igrača ATP. Razlog je novo pravilo koje je usvojila ATP.

Novak je sve detalje pojasnio u saopštenju koje je objavio na Instagramu.

„Želeo bih da podelim sa vama novosti u vezi sa mojom nominacijom za sledeće izbore za ATP veće igrača.

Pre svega, želeo bih da kažem da mi je, kao i uvek, velika čast što imam kontinuiranu podršku i poverenje u igračima koji su me ponovo nominovali da u veću služim našim zajedničkim interesima. Moja prva reakcija bila je da prihvatim nominaciju ida, ukoliko budem izabran, dam sve od sebe da zaštitim interese igrača.

Ipak, samo nekoliko dana nakon moje nominacije, ATP je usvojio novo pravilo koje me stavlja u nezgodnu pozicijui. Prema novom pravili, svi igrači koji su članovi novoformirane Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA) ili bilo kog udruženja koji imaju ‘sukob interesa’ ne mogu da budu birani u Veće igrača. Kao što znate, ja sam deo PTPA, organizacije koja je osnovana nedavno bez bilo kakve namere da bude u konfliktu sa ATP. PTPA tek treba da bude u potpunosti struktuirana i njena dugoročna vizija tek treba da bude detaljno ustanovljena. Iako PTPA nema nikakvu nameru da se bori protiv ATP nejasno je kako će ATP u budućnosti gledati na nju.

Nažalost, u skladu sa najnovijim razvojem situacije osećam da je neophodno da svoje ime skinem sa liste kandidata. Ne želim da stvaram bilo kakve nejasnoće i konflikte u Veću igrača i izborima. Radim to sa žaljenjem i teškog srca. Kao i uvek, veoma sam strastven kada je u pitanju zastupanje stavova pred Većem. Iskreno verujem da postoji put koji bi umnogome popravio živote mnogih igrača, posebno onih nižerangiranih i koji bi mogao da ima snažan pozitivan uticaj na tenis u celini. Uveren sam da PTPA to može da postigne u skoroj budućnosti.

Pre nego što zaključim ovo saopštenje želim da izrazim svoje uverenje da je izuzetno važno da ne ulazimo u bilo kakve konflikte jer je to u interesu našeg sporta. Nadam se da će se to u budućnosti odnositi na sve organizacije igrača i na sve nivoe organizacije ATP.

Svima vam želim uspešnu i dobru 2021″, poručio je Đoković.

Komentari

Vaš komentar