„Novak – poslednji koji je ostao od Velike četvorke“

ATP 20. jul. 202113:5718 komentara
Podeli:
Toby Melville, Reuters

Nekadašnji trener Novak Đokovića Boris Beker govorio je o stanju u svetskom tenisu u muškoj konkurenciji i osvrnuo se na činjenicu da Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari očigledno nisu fizički na nivou na kojem su bili tokom svojih najvećih uspeha, za razliku od Novaka Đokovića.

Povezano:

Jedna konstanta je da je Đoković poslednji koji je ostao od Velike četvorke. Preostala trojica, tako govorim jer je nekada i Mari stavljan u kategoriju sa njima, imaju mnogo materijala za razmišljanje. Smena straže je zaista došla. Da sam na Endijevom mestu, pokušao bih da odigram što više turnira mogu i da skupim bodove do kraja godine. Samo konstantnom igrom može da se vrati u takmičarski ritam. Naravno, pod pretpostavkom da mu telo dozvoli. Imaće dovoljno vremena da zna da li može da nastavi da aktivno igra tenis“, izjavio je Boris Beker za britanske medije.

Prošle su tri i po godine otkad je Rodžer osvojio GS i malo je melanholično gledati šampione kako blede. Ipak, lepo je za videti kako mladi igrači mogu da procvetaju. Jedna stvar je sigurna – to je prirodan proces i ne možete da ga izbegnete, ma kako se vi zvali“, rekao je nekadašnji nemački teniser.

Beker (53) je sa Đokovićem radio od 2013. do 2016. godine, a u tom periodu Beograđanin je osvojio šest grend slem titula, dva završna Mastersa i 14 masters turnira serije 1000.

Komentari

Vaš komentar