Novak: Veliko olakšanje; Medvedev? Nadam se da ću okrenuti

ATP 6. nov. 202118:3013 komentara
Podeli:
Novak Đoković
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Posle pobede nad Hubertom Hurkačom 3:6, 6:0, 7:6 (7-5) u polufinalu mastersa u Parizu, Novak Đoković kaže da oseća olakšanje jer je osigurao mesto broj jedan na kraju godine, kao i da očekuje težak okršaj sa Danilom Medvedevom u finalu.

Rekordni, sedmi put će Đoković podići trofej za najboljeg na kraju godine.

Povezane vesti:

„Ovo je veliko dostignuće. Veoma sam ponosan na to i zahvalan što sam ponovo u ovoj situaciji. Neverovatno je to što sam prestigao svog uzora iz dečačkih dana Pita Samprasa. Ovaj uspeh je i uspeh mojih bližnjih i mog tima, koji me podržavaju i koji mi omogućuju da nastavim da igram na ovom nivou“, kaže Đoković.

Protivnik u finalu Novaku biće Danil Medvedev, koji je dobio Aleksandera Zvereva sa 6:2, 6:2.

„Igrali smo nedavno u finalu US opena, nadigrao me je, baš kao i ja njega u Melburnu. Nadam se da ponovo mogu da okrenem stvari u svoju korist. Gledao sam ga sada protiv Zvereva – uhvatio je formu, servira fantastično i ne promašuje mnogo. Nedavno smo igrali set na treningu, bilo je gusto – nadam se da će, publike radi, ponovo biti tako. Radujem se izazovu“.

Na pitanje da li je bio zabrinut kako će se vratiti na teren, i fizički i mentalno, posle duže pauze, Đoković je odgovorio:

„Uživao sam u slobodnom vremenu, nisam uopšte bio zabrinut. Proveo sam vreme s porodicom, bio sam na svojoj Akademiji, nije mi bilo dosadno bez tenisa. S druge stane, volim da se takmičim i uželeo sam se igre – vratio sam se u Pariz s ciljem da obezbedim mesto broj jedan na kraju godine. To je olakšanje, pritisak je skinut s grbače, ali posao još nije gotov. Nadam se da ću u nedelju odigrati još jedan odličan meč, svestan sam da ću morati da odigram na izuzetno visokom nivou kako bih osvojio titulu“.

Finalni okršaj Đoković – Medvedev na programu je u nedelju od 15 časova, uz direktni prenos na Sport klubu.

Novinari su pitali Đokovića da uporedi dva svoja velika dostignuća – sedam puta na prvom mestu na kraju godine ili najviše nedelja na prvom mestu.

„Cenim mnogo sve rekorde i dostignuća, ne mogu da izaberem između ta dva. Biti istorijski broj jedan verovatno je jedno od najvećih dostignuća u našem sportu. S druge strane, biti prvi na kraju godine iziskuje konstantnost i najbolje partije na najvećim turnirima – ja sam najviše bodova ove godine sakupio na slemovima. Nisam mnogo igrao, a tako će biti slučaj i u budućnosti, pošto se koncentrišem na najveće događaje“, zaključuje Novak.

 

Komentari

Vaš komentar